TAYAD; AKP’nin estirdiği faşist terörle, Nazilerin uyguladığı faşist terör aynıdır.

İstanbul(GHA)
Faşist AKP iktidarı, Çağlayan Adliyesi önündeki eylemin ardından demokratik kurumlara ve evlere yönelik arama ve gözaltı adı altında bir yıkım saldırısı gerçekleştirdiğini belirten TAYAD, bu saldırılarda yüzden fazla devrimci ve halktan insan gözaltına alınırken, 61 kişi tutuklandı. TAYAD “direnmeye devam edeceğiz” dedi.

TAYAD’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bu arama değil, yıkımdır! Bu arama değil, talandır!” diyerek, “Yıkılan, kırılan, dökülen kurumlarımıza yönelik bu saldırı hukuki değil, yasadışıdır!” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan baskılar, Nazilerin uyguladığı faşist terör aynıdır.

TAYAD açıklamasına devamla, ‘AKP’nin faşist polisleri kurumlarımızı, evlerimizi adeta yıkmaya geldiler. Bu yapılan talan ve gasp aramasıdır.
Amaç; arama değil, terör estirmektir. AKP’nin estirdiği faşist terörle, Nazilerin uyguladığı faşist terör aynıdır. Nazi hukukunda nasıl “düşman hukuku” söz konusuysa, AKP de misilleme yapmak için düşmanca saldırmıştır.’ ifadelerini kullandı.

Bu saldırılar temel hak ve özgürlüklerimize yöneliktir.

“Naziler, hukuku toplumda istemedikleri kişi ve gruplar üzerinde bir baskı aracı olarak kullandılar” diyen TAYAD açıklamasında,’ Muhaliflerini savunmasız bırakarak, yasalarla tasfiye ettiler, toplama kamplarıyla da imha ettiler. AKP de Nazi hukukunu uygulayarak halka düşmanlık saçıyor.Kurumlarımızda suç ve suçlu aramanıza gerek yoktur! Çünkü asıl suçlu katil AKP iktidarı, iktidarın emrindeki hakimler, savcılar ve işkenceci polislerdir. Hukuksuz aramalara derhal son verilmelidir!Haksız tutuklanan tüm tutsaklar derhal serbest bırakılmalıdır’dedi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın