Anadil Gününde Arapça Tekerleme Söyleyen Öğretmene Soruşturma

Öğretmen Nihat Çay’a Arapça Tekerleme Soruşturması

ANADİL GÜNÜNDE SAMANDAĞ’DA ÖĞRENCİLERİYLE ARAPÇA TEKERLEME SÖYLEYEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA AÇILDI

Türkiye(GHA)
Hatay çevresinde sanatsal çalışmalarıyla tanınan öğretmen Nihat Çay, anadili günü dolayısıyla sınıfta öğrencileriyle Arapça tekerlemeler söyleyince Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Hatay’a yönelik özel politikalar izleyen AKP iktidarı, bölgede yaşayan Arap Alevileri asimile etmeyi amaçlayan çalışmalarına devam ediyor.
Özellikle Alevi bölgelerinde sit alanı ilan ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde AKP’ye oy vermeyen bölgelere hizmet götürülmeyeceğini belirtiyor. Bölgede Arapça konuşuluyor ve Antakya ve çevresinde öğretmen Nihat Çay’ın Arapça tekerleme söylemesine soruşturma başlatılıyor. Bunların hepsi bir kez daha gösteriyor ki AKP faşizminin Hatay’a özel bir politikası var. Ve bu politika Hatay halkının çıkarına değil..

Samandağ ilçesinde öğretmenlik yapan ve aynı zamanda yerel sanatçı olan Nihat Çay, anadili günü için öğrencilere yerel lehçede bir tekerlemeyi şarkılı oyun haline getirerek sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşımın ardından tehdit içeren mesajlar aldı. CİMER üzerinden yapılan şikayet gerekçesiyle hakkında MEB tarafından soruşturma başlatıldı.

Bölgede yaşlı nene ve dedelerin çocuklarına ve torunlarına öğrettiği, tüm çocukların bildiği “uw’e tirnenni tirnenni…” adlı tekerlemeyi söylediği için soruşturma açılmasına halk tepki gösterdi. Sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve dernekler ve çeşitli kurumlar, bölgede anadilin konuşulması nedeniyle yapılan soruşturmaya karşı çıkarak tepkilerini dile getirdiler.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın