Deutsche Bahn’dan Grev Kırıcılığı

DB GREVİ DURDURMAK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU.

Almanya (GHA)
Almanya Demir Yolları Şirketi Deutsche Bahn’ın, Lokführer Sendikası GDL’nin yeni grevine karşı hukuki önlem almaya çalıştığı öğrenildi. Şirket, grevi engellemek ve (güya) tren trafiğini aksamadan korumak için Frankfurt İş Mahkemesi’ne acil başvuru yaptı.

Deutsche Bahn, Lokführer Sendikası GDL’nin yeni grevine karşı hukuk silahını kullanıyor. Şirket, grevi engellemek ve tren trafiğini aksamadan korumak için Frankfurt İş Mahkemesi’ne acil bir başvuru yaptı.

Daha iyi iş koşullarının sağlanması amacıyla greve gimeye hazırlanan, Lokführer Sendikası GDL’nin grevini saboıte etmek ve işçilerin haklarını vermemek için Deutsche Bahn mahkemeye başvurduğu öğrenildi. GDL, Pazar akşamı grevlerini duyurdu ve yük taşımacılığında Pazartesi akşamı, yolcu taşımacılığında ise Salı gecesi başlayacağını belirtti.
Patron Deutsche Bahn, tüm grevlerde patronların takındığı tavrı takınarak “bu kısa süreli duyurunun belirsizliği artırdığını ve tedarik zincirini tehlikeye attığını” savundu.

Bahn, GDL’yi grevi iptal etmeye ve müzakere masasına geri dönmeye çağırdı. Ancak sendika, taleplerinin karşılanmaması durumunda grevi sürdürme kararı aldı.
GDL’nin talepleri arasında daha yüksek maaşlar ve kısa çalışma süresi bulunuyor. Ancak Bahn, bu taleplerin şirket için uygun olmadığını belirtiyor bu yüzden görüşmelerde uzlaşmaya olmadı. Deutsche Bahn, grev nedeniyle olası tren trafiği aksamalarını bahane ederek kapitalizmin hizmetindeki mahkemelere başvuruyor. Hukuk silahını çekiyor.GDL ise taleplerinin karşılanması için mücadelesini sürdürüyor. Mahkemelerin emekçiler lehine karar vermesi direnişin ve tabii ki sendikanın kararlılığı ile mümkün olacaktır.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın