TAYAD; 38’inci mücadele, direniş, kahramanlık ve zafer yılını geride bırakıyor.

Türkiye (GHA)

12 Eylül Faşist Askeri Darbesi’nin ardından tutuklanan devrimciler, işkence mağdurları, onların yakınları ve dostlarının anne ve babaları, yakınları ve dostlarının bir araya gelerek kurduğu Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği TAYAD, ülkemiz siyasetindeki onurlu duruşunu 38 yıldır sürdürüyor.

Yıllar boyunca cezaevlerinin önünde nöbet tutmuş, gözaltına alınmış ve tutuklanmış olmalarına rağmen, TAYAD, çocuklarına sahip çıkmaya devam etmiş ve tüm baskılara karşı onurlu bir tutum sergileyerek direnmiştir.

‘Önce Evlatlarımızı Sahiplendik, Sonra Onların Düşlerini’

TAYAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, 38 yıldır mücadele, direniş, kahramanlık ve zafer içinde olduklarını belirterek, çocuklarını savunduklarını ve her iktidarın saldırısına karşı direndiklerini vurgulayarak, “Mücadele içinde bir yılı daha geride bırakıyoruz” ifadesiyle, geçen zamanı anlamlandırdı.

TAYAD, 38. yıl dönümünü özel bir programla kutlayacağını açıkladı. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Önce Evlatlarımızı Sahiplendik, Sonra Onların Düşlerini” sloganıyla yola çıktıkları ve 38 yılın ardından bu yolda geldikleri noktayı vurgulayarak, tüm halkı etkinliğe davet ettikleri belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın