Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü!

Ankara(GHA)

AKP faşizmi, hukuksuzlukta sınır tanımıyor. Artık kendi yasalarını dahi tanımıyor. Zaten tartışmalı olan Türkiye’deki adalet sistemi AKP faşizmi ile tamamen ortadan kalkarken, kendi seçim sistemine göre seçime katılan ve bu sistem içinde aldığı oylarla seçilen Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği düşürüldü!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin verdiği karar TBMM Genel Kurulu’nda okunarak Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü. Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve Anayasa Mahkemesi’nin 2 kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Dairesi’nin verdiği milletvekilliğinin düşürülmesi kararı okundu, Atalay’ın vekilliği düşürüldü.
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ kararı okuduğu sırada kendisine tepkiler yükseldi. Başkanlık divanını işgal eden milletvekilleri, Bozdağ’ın önüne ‘Can Atalay’a özgürlük’ dövizleri tuttu. Mecliste Başkan vekili görevindeki halk düşmanı Bekir Bozdağ ıslıklarla protesto edildi.

Faşizmin hüküm sürdüğü ülkemizde parlamenter mücadeleyi temel mücadele biçimi olarak ele alan parti ve örgütlere faşizm sürekli olarak kendini hatırlatıyor. Keyfiliğiyle “bu düzenin sahibi benim, burada benim çizdiğim sınırlar içinde siyaset yapıp solculuk oynayabilirsiniz” diyor. Halkın umudunu parlementoya yönlendiren anlayışlar halkın sadece boş umutlara inanmasına sebep olmuyor, milyonların açlığa ve adaletsizliğe mahkum edilmesine de suç ortaklığı ediyor. Meclis halkın hiç bir sorununu çözemediği gibi, yeri geldiğinde tüm yasaları rafa kaldırabiliyor. Halkın iradesi sözünün koca bir yalan olduğunu defalarca gördük. Dün yaşanan hukuksuzluk ilk kez yaşanmış bir durum değildir. Bundan önce de defalarca benzer hukuksuzluk yaşanmıştır…

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın