TALON ANVİL:

ABD’nin Teknolojik Katliamcılığı!..

Amerikan emperyalizmi, işgal ve sömürü politikasının özünde hiçbir değişiklik yapmıyor. Fakat sömürü, işgal, darbeler, komplolor için yeni yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. 

Yeni yöntemlerin önemli bir bölümünü ise !ileri teknolojiye dayanan” yöntemler oluşturuyor. 

Amerikan ordusu, uzun süredir “askersiz savaş” sürdürmek, dolayısıyla da işgallerde, cıkarmalarda daha az ABD askeri ölmesini sağlamak hedefi doğrultusunda düzenlemeler yapılıyor. 

ABD askeri ölmeden işgal, katliam yapmanın iki yolu var: Ya işbirlikçi askerler bulunacak.. ya ileri teknoloji kullanılacak.. Ya da ikisi birden. 

RESMEN YOK!

Talon Anvil, ABD’nin “insansız hava araçlarıyla” veya kumandalı füze ve bombalarla saldırılarını gerçekleştiren askeri birliğin adı. 

Bu birlik RESMEN YOK. 

Tıpkı ülkemizdeki jitem gibi, natoya bağlı gladio örgütleri gibi…. 

Birlik dediysek, gerçekte 20 civarında bir kadrosu var. 

Ama katliamlarının haddi hesabı yok. 

112 BİN BOMBA!

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin bu güçle ilgili haberinde geçen şu cümle, bu birimin nasıl katliamcı bir birim olduğunu göstermeye yetiyor: 

“Suriye’de IŞİD’e karşı kullanılan 112 bin bomba ve füzede bu birimin imzası var.”

IŞİD’e karşı operasyonlarda yer alan pek çok Amerikalı yetkili bu birimin eylemlerine karşı üstlerine uyarılarda bulunsa da sivil ölümleri devam etti (AP)

Bir çok asker ve istihbaratçıyla konuşan NYT, haberinde “resmen var olmayan” bu birimde çalışan Amerikan askerlerinin 2014-2019 arasında görev yaptığını belirtiyor. 

NYT’ haberindeki bazı önemli bölümler şöyle: 

”Sahadaki müttefiklerden, elektronik haberleşmelerden ve insansız hava araçlarından gelen bilgiler üzerine harekete geçen birim, hava araçlarıyla Suriye’de on binlerce bomba ve füze atılmasını sağladı. ABD’nin sahadaki Arap ve Kürt müttefiklerinden gelen, pek de güvenilir olmayan istihbarat raporları da ölümcül saldırılara temel oluşturdu.

”Kaynaklar, istenmeyen can  kayıplarına engel olacak pek çok kuralı “savaşın hızına yetişmek için” ihlal eden Talon Anvil’in sayısız sivilin ölüm fermanını hazırladığını vurguladı. Pek çok saldırının “meşru müdafaa” kisvesi altında, aktif çatışma bölgesinden uzakta dahi olsa, çok da planlanmadan yapıldığı belirtildi.

ŞORTLU 

 TERLİKLİ KATLİAMCILAR

Bu birlik için herşey bir “bilgisayar oyunu” gibi. 

Yeri tesbit ediyor ve insansız hava araçlarını o yere gönderip bombalatıyorlar. Halktanmış, askeri 

güçmüş, onların umurunda değil. Bu katliamları gerçekleştirirken ofiste şort ve terlikle dolaşıyorlar: 

“Şort ve terliklerle Irak ve Suriye’deki ofislerde çalışan elemanların, ölümüne neden oldukları arasında çiftçiler, sokaktaki çocuklar, çatışmadan kaçan aileler ve binalara sığınan siviller de bulunuyor.

”Üç vardiya halinde görev yapan ve zaman zaman üye sayısı 20’nin dahi altına düşen Talon Anvil, ekranlara bakarak ölüm talimatları yağdırdı. Bu iş için yeterince eğitim almayan komandolar, bir süre sonra hissizleşerek yeterli kanıtlar olmadan ölüm emri vermeye başladı. 

üşük rütbeli askerler bile bu emirleri verebiliyor.”

Füzeler ve bombalar hedeflere yönelirken, bölgeyi görüntüleyen insansız hava araçları başka tarafa yönlendiriliyor. Yani doğrudan halka, silahsız kesimlere karşı yönelttikleri saldırıların kayıtlara girmesini de engelliyorlar böylelikle. 

İNSAFSIZ AMA ETKİLİ

2016-2018 arasında Talon Anvil’le çalışan hava istihbarat subaylarından biri, “İnsafsız ama etkiliydiler. Pek çok kötü saldırıya imza attılar” dedi. 

Amerikan emperyalizmi için de önemli olan buydu: etkili olması. 

Sosyal ağlarda paylaşın