Taksim Yasaklanamaz… Kimler Taksim Diyor…

Ülkemizde 1 Mayıs’ın yasallaştırılması ve 1 Mayıs Alanı’nın kazanılması, uzun süreli bir mücadeleye sahne oldu ve olmaya devam ediyor.
1 Mayıs’ın devrimci bir biçimde Kadıköy’de, Çağlayan’da kutlandığı dönemler de oldu. Ancak Taksim’in 1 Mayıs Alanı olduğu gerçeği ve hedefi devrimciler açısından hiç değişmedi.
Bu ısrarlı ve kararlı mücadele, her zaman belli güçlerin de yönünü Taksim’e çevirmesini sağladı.

2022 1 Mayıs’ında, Halk Cephesi’nin dışında bazı demokratik güçler ve sendikalar da, Taksim’e çıkacaklarını açıkladılar.
Nakliyat-İş, Umut-Sen, İnşaat-İş, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Gençlik Dernekleri, Gençlik Komiteleri, Emeğin Gücü ve İşçi Temsilcileri Konseyi, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını açıkladılar.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapılan açıklamada,
1 Mayıs’ta saat 11.00’de Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi önünden Uzel Makine, Neo Trend, Yemeksepeti, Pegasus işçileriyle ve sendika üyeleriyle Taksim Meydanı’na yürüyecekleri belirtildi.
Küçükosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Taksim Meydanı’na sahip çıkmak için yürüyeceğiz. Taksim Meydanı 1 Mayıs Alanıdır. Taksim işçilere yasaklanamaz”.

Sosyal ağlarda paylaşın