Hani İşkence Yoktu Bekir Bozdağ? Adalet bakanlığına yürümek isteyen TAYAD’lılar işkence ile gözaltına alındı.

TDK’ye göre işkencenin anlamı şu şekilde:
1 bir kimseye, bir canlıya maddi ya da manevi olarak yapılan aşırı eziyet.
2 bir kimseye, kanıt ve bilgi elde etmek ya da cezalandırmak ereğiyle bilinçli olarak uygulanan her türlü acı verici, onur kırıcı işlem.

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın tekrar göreve getirdiği Erdoğan sadığı faşist Bekir Bozdağ kameraların karşısına geçip tüm utanmazlığı ve yalancılığıyla unutulmuş “işkenceye sıfır tolerans” yalanını söyledi yine.

Şöyle demişti Bekir Bozdağ tam olarak: “Altını çizerek söylüyorum, Türkiye cezaevlerinde işkence, kötü muamele yoktur. İşkence ve kötü muameleye sıfır toleransla yaklaşılmaktadır.”

Yalanın da bu kadarı olmaz denebilir. Ancak şu unutulmamalı ki faşizm asla doğru konuşmaz, konuşamaz.

Bugün adil yargılanmak, hasta tutsakların tedavi hakkı, itirafçı ifadeleri ile insanların tutuklanmasına son verilmesi ve onlarca yıl hapis cezası verilen devrimcilerin serbest bırakılması gibi normal koşullarda tartışmasız tanınması gereken haklar için ölüm orucunda bulunan Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım için Adalet Bakanlığı’na yürümek isteyen TAYAD’lılara polis saldırdı.

Yapılan saldırıda gözaltına alınmak istenen TAYAD’lılara işkence yapıldı. SOKAK ORTASINDA. Sokak ortasında böyle pervasız işkence yapılan ülkenin hapishanelerindeki işkenceyi tahmin etmek zor olmasa gerek.

Sibel Balaç, Gökhan Yıldırım’ın taleplerinin kabul edilmesi için Adalet Bakanlığı önünde açıklama yapmak isteyen Feridun Osmanağaoğlu, Erkan Yıldırım, Nergis Doğru, Ömer Akyel, Merve Demirel, Ayşe Arapgirli, Taylan Sungur, Şengül Özdemir, Turan Aktaş işkence ile gözaltına alındı.
Ayrıca işkence yapılmasına müdahale eden halka da tehditler savuran polisin itiraz edenleri de gözaltına aldığı görüldü.

Şimdi utanmadan yalan söyleyen Bekir Bozdağ’a bir kaç basit soru:

  • Adil yargılanma hakkının gasp edilmesi işkence değil midir? Zulüm değil midir?
  • Adalet Bakanı ile görüşmek, kapısında açıklama yapmak anayasal hakkı değil midir?
  • Bir hakkın kullanımının engellenmesi işkence değil midir?
  • Kardeşi ölüm orucunda olan bir insanın zor kullanarak gözaltına alınması işkence değil midir?

Sorular çoğaltılabilir.
Ancak bu soruların tamamının cevabı bellidir. Ve Bekir Bozdağ da bu cevapları pekala bilmektedir. Ülkemizde işkence sokak ortasında dahi yapılmaktadır. Bunu Adalet Bakanı’nın bilmemesi mümkün değildir. Zira Bekir Bozdağ da bir işkencecidir.

Sosyal ağlarda paylaşın