Devrimci İşçi Hareketi 1 Mayıs Açıklaması: Taksim Direniş Maltepe Teslimiyettir

Türkiye emekçilerinin, halklarının 1 mayıs mücadelesinde her zaman önemli bir yeri olan Devrimci İşçi Hareketi (DİH), 1 Mayıs’la ilgili bir açıklama yaparak, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını açıkladı.

Maltepe’nin teslimiyet olduğu v urgusu yapılan açıklamada, 1 Mayıs’ta alanlarda hangi taleplerin öne çıkartılacağı da belirtildi.

1 Mayıs’ın yasallaştırılması ve 1 Mayıs alanlarının kazanılması mücadelesinde dönüm noktalarından biri olan 1989 1 Mayıs’ında şehit düşen Mehmet Akif Dalcı, devrimci işci hareketi içinde yeralan bir emekçiydi.

DİH’lyi işçiler, 1980’lerin ikinci yarısındaki Migros, Netaş direnişlerinden bu yana, 1 mayıs’ı her zaman gündemlerinde tuttular, yasallaşması ve alanların kazanılması için büyük bedeller ödediler.

Aşağıda Devrimci İşçi Hareketi’nin 2022 1 Mayıs’ına ilişkin açıklamasını yayınlıyoruz:     

***

Sömürüye Yoksulluğa Ve İşçi Sınıfına Dayatılan Köleliğe Karşı 1 Mayısta Taksim’deyiz!

Emperyalizmin Ve Faşizmin Dünya Halklarına Yaptığı Saldırılara Karşı 1 Mayısta Taksim’deyiz!

Bu Kavga Faşizme Karşı Bu Kavga Emperyalizme Karşı Halkların Hürriyet Kavgasıdır!

İşçi sınıfı yüzyıllardır kapitalizmin azgın sömürüsü altında ezilmekte ve sömürülmektedir. İşçi sınıfı yüzyıllardır bu sömürüye karşı durmaksızın mücadelesini sürdürmektedir, dünya genelinde 1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma günü işçi sınıfına umut olmaya devam ediyor.

Kapitalizm, işçi sınıfının bu mücadelesini bastırmak için katliamlarla bastırmaya çalıştı, biz ise bu katliamlara karşı direnişi ördük, barikatlar ardında Mehmet Akif Dalcıların taşıyla yasakları tanımadık, mücadeleyi büyüttük büyütmeye devam edeceğiz, işte bu nedenle Taksim’deyiz!

Taksim Direniş Maltepe Teslimiyettir!

Taksim’de ısrar, ırkçılığa, yoksulluğa, faşizmin saldırılarına ve kapitalizmin sömürüsüne karşı direnmek içindir. İşçi sınıfının kazandığı haklar elinden alınmakta, işten atılmakta açlığa yoksulluğa mahkum edilmektedir.

Neden Taksim’deyiz!

–           8 saatlik iş gününü kazanmak ve sendikal mücadeleyi büyütmek için

–           Sarı sendikacılığa karşı sınıf mücadelesini büyütmek için

–           Emeklilik haklarımıza ve kıdem tazminatımıza göz dikenlere karşı

–           Kod 29 denilerek günde 500 işçiyi pervasızca işten atılmasına karşı

–           İş yerlerinde iş güvenliğinin olmamasından kaynaklanan katliamlara karşı Taksim’deyiz!

Bu talepleri savunmak, kazanmak ve korumak için direnmek görevdir. Direnmemek Suçtur. Maltepe’de Olmak Teslimiyettir. Maltepe’de olmayı dayatanlar işçi sınıfına ihanet ediyor demektir ve tarih önünde hesap vermek zorundadır.

Halkımız işçi ve emekçi kardeşlerimiz, emperyalizme ve faşizme karşı mücadeleyi büyütmek için Taksim’de meydanlarda olacağız. Biz bu gücü tarihsel ve siyasal haklılığımızdan alıyoruz.

1 Mayıs’ta Taksim’i yeniden kazanmak için Devrimci İşçi Hareketi’nin, İşçi Meclislerinin Saflarına Katılalım ; Mücadeleyi Büyütelim!

1 Mayıs Taksim Alanıdır

Yaşasın 1 Mayıs

Biji 1 Gulan

Devrimci İşçi Hareketi

Sosyal ağlarda paylaşın