İşbirlikçilerin Politikası Hep Aynı..

İşbirlikçi Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çelenk bırakacaklarını ve 30 ilde 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını açıkladı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamada, Taksim’e çelenk koymaktan sözediliyor, 30 şehirde alanlara çıkılacağı belirtiliyor.
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ise 1 Mayıs’ı 25 Nisan-1 Mayıs arasında Türkiye’nin her yerinde kutlayacaklarını açıkladı.

Unutturmayı Başaramadılar;
Hala Rotasından Saptırmaya Çalışıyorlar!
Türk-İş’in ve Hak-İş’in bunlardan sözetmesi, faşizmin ve işbirlikçi sendikaların 1 Mayıs’ı unutturma, emekçileri Taksim’den vazgeçirme politikalarının başarısızlığının ilanıdır.
Herkesin bildiği gibi, başta Türk-İş olmak üzere, işbirlikçi sendikacılık, yarım asırdır 1 Mayıs’ı unutturmak, onu sıradan bir “bahar bayramına” dönüştürmek, Taksim 1 Mayıs Alanı mücadelesini tasfiye etmek için elinden gelen herşeyi yaptı, her yöntemi kullandı.
Ama işte başarısızdırlar.
Emekçilere, devrimcilere unutturamadıkları gibi, hala kendileri Taksim’den sözetmek, alanlara çıkmak zorunda kalıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın