TAKSİM YASAKLANAMADI…

TAKSİM YASAKLANAMADI…

Taksim’de İşgal ve Kuşatmaya Rağmen 1 Mayıs Alanı’na Çıkma Kavgası Sürdü.

Taksim Alanı, 1977’den beri, emekçilerin 1 Mayıs Alanı olmuştur.

1980’lerin sonlarından bu yana, 1 Mayıs Alanı üzerindeki kavga sürmektedir.

Egemen sınıflar, sürekli olarak 1 Mayıs Alanı’nı yasakladılar.

Onyıllardır da devrimcilerin önderliğinde 1 Mayıs Alanı’ndaki işgal ve kuşatmayı yarma kavgası verildi.

Zaman zaman konfederasyonlar ve solun reformist kesimleri, « alan meselesini abartmamak lazım » diyerek uzlaşma politikalar izlediler. 1 Mayıstan uzak durdular.

1 Mayıs Alanı’ndaki işgal ve kuşatmayı kırma politikasının her koşulda savunucusu olan Halk Cephesi, bazen Taksim kararlılığında yalnız kalsa da bu ısrarını sürdürdü.

1 Mayıs’ı 1 Mayıs Alanı’nda kutlama mücadelesinde şehitler, yaralılar, tutsaklar verildi.

Bu mücadelenin sonucunda birkaç yıl boyunca Taksim 1 MAYIS ALANI’nda yüzbinlerin katılımıyla kutlamalar yapıldı. AKP faşizmi sonra yine alanı yasakladı, işgal, kuşatma sürdü.

Bu yıl çeşitli gruplar, işgal ve kuşatmaya rağmen Taksim’e çıkmaya çalıştı. 

1 Mayıs Kavgası, kavganın başkenti İstanbul’da… İstanbul’un merkezi Taksim’de sürdü..

– Halk Cephesi, her yıl olduğu gibi, bu yıl da Taksim’i zorladılar. Taksim’e yürümek isteyen Halk Cepheli’lerden ikisi gözaltına alındı

– Taksim’e yürüyen Halkevciler gözaltına alındı.

– Tarlabaşı’nda “1 Mayıs alanı Taksim’dir” pankartıyla yürüyüş yapan İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü üyelerine polis saldırdı ve yürüyüşçüler gözaltına alındı.

– Osmanbey’de “Kampüsten sokağa biz kazanacağız” pankartı ile Taksim’e doğru yürüyen üniversite öğrencileri polis saldırısı sonucu gözaltına alındı.

– Kazancı Yokuşu’ndan Taksim’e “Kavgadır 1 Mayıs” pankartıyla yürüyen anarşist grup üyeleri, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

– Mecidiyeköy’den Taksim’e doğru yürüyüşe geçen Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyelerine polis saldırdı, 10’dan fazla SODAP üyesi gözaltına alındı.

– Taksim’e yürümek isteyen Limter-İş, İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, Genç İşçi Derneği ve BİK üyelerinden gözaltına alınanlar oldu.

1 Mayıs 2021’de bir kez daha, 1 Mayıs Alanı’nın halka kapatılamayacağı tarihe yazıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın