1 Mayıs’ta Polis Terörü: 230 Gözaltı

1 Mayıs günü, İstanbul’da taksim 1 Mayıs Alanı’na çıkmaya çalışan gruplara polis saldırdı, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs günü gözaltına alınanların sayısının 230’a ulaştığı belirtildi.

ÇHD tarafından aralıklarla yapılan açıklamalarda, önce 60 kişinin gözaltına alındığı açıklanırken, rakam sürekli yükseldi.

ÇHD’den yapılan açıklamada, gözaltılardan bir kısmının bölge karakollarında tutulduğu, bir kısmının sağlık kontrolü için hastanelere götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınanların bir kısmının da Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği bilgisi verildi.

ANADOLU’DA GÖZALTILAR

İstanbul Taksim dışında Anadolu’daki çeşitli şehirlerde de 1 Mayıs eylemleri nedeniyle gözaltılar yaşandı.

İZMİR:

İzmir’de iki ayrı yerde yaıplan gösterilerde, toplam 10 kişi gözaltına alındı.

Kıbrıs Şehitleri caddesinde Umut Sendikası üyesi 7 kişi, ve Konak Meydanı’nda Kaldıraç üyesi 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

– Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından yapılan açıklamada, Buca ilçesinde de 8 kişinin darp edilerek ve ters kelepçe yapılarak gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Av. Özge Usanmaz’ın da olduğu belirtildi.

ANKARA:

Ankara’da 1 Mayıs’ı kutlamak için Kızılay’da bir araya gelerek Güvenparka’a yürümek isteyen 4 kişi gözaltına alındı.

Sosyal ağlarda paylaşın