“Tahliye” Bile Zulmetmek İçin Kullanılıyor.

AKP faşizmi her şeyi zulmetmek için kullanıyor. Her şeyi işkenceye dönüştürmek için tüm kurumları ile uğraşıyorlar.

Artık tahliye olmak için hakim kararları yeterli gelmiyor. Erdoğan veya içişleri bakanlığı bir insanın tahliye olmasını, serbest bırakılmasını istemiyorsa hakimin aldığı tahliye kararı da serbest kalması için yeterli olmuyor.

Bunun bir çok örneği var. En yakın tarihimizde HHB ve ÇHD’li avukatların tahliye kararı sonrası, aynı gece,  tahliye kararı veren mahkemeye yeniden tutuklama kararı çıkartıldı. Ve serbest kalanlar tekrar tutuklandı.

Daha geçtiğimiz Cuma günü HDP Hakkari eski milletvekili Zeydan hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tahliye kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Diyarbakır 5. ağır Ceza Mahkemesi, Zeydan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Buna benzer  bir çok örnek var.

Ancak 1 kasım günü tahliye de zulüm aracı yapıldı.

Nagehan Kurt.

Bir TAYAD’lı. Bir anne. Şu an tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Bahar Kurt’un annesi. Aynı hücredeydiler. Bahar Kurt bugün itibari ile 145 gündür açlık grevinde. Annesi de bugün itibari ile 45 gündür açlık grevinde.
Tahliye edilmesine sevinmiyor Nagehan Kurt. Kendi ifadesi ile “bedenen buradayım ama Bahar’ın yanında kaldım” diyor.

Tahliye kararı verilmesi üzerine karara sevinmek bir yana “ben tahliye olmak istemiyorum. Beni tahliye edemezsiniz. Size dilekçe ile de yazmıştım. Eğer tahliyem düşünülüyorsa bunu kızımın ve diğer Yorumcuların mahkemesinin görüleceği 20 kasımda değerlendirin” diye karara karşı çıkmış. 

Tahliye olan onlarca insanı serbest bırakmayan faşizmin yargısı Nagehan Kurt’u serbest bırakıyor. Tahliyeyi bile zulüm etmek için kullanıyor.
Faşizmin ahlakı yoktur diye ne kadar yazılsa az. Bir annenin yüzelli güne yakın zamandır aç evladının yanında kalarak ona refakatçilik etmesini engelliyor. Bir anne için evladının gözleri önünde erimesinden daha büyük bir acı yoktur. Ve bu acıyı faşizm yaşatıyor analara. Bu acı da yetmemiş ki zulüm iktidarının yargısına, anne ile evladını ayırmak için -istememesine rağmen- tahliye kararı veriyor.

Nagehan Kurt ve Bahar Kurt’un açlık grevi önce ve sonrası
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.