Polis HDP’li Milletvekillerinin Bildiri Dağıtmasını Engelledi

Fotoğraf İstanbul’da çekildi.

HDP İstanbul İl Örgütü’nün pazar günü yapılacak olan kongre öncesi kitlesiyle birlikte İstiklal Caddesi’nde yapmak istediği bildiri dağıtımı polis engelledi.

Kitleyi durduran polis kitlesel bildiri dağıtımına izin vermeyeceklerini sadece milletvekillerinin bildiri dağıtabileceğini söyledi.

Engellemeye rağmen milletvekilleri ve partililerin bildiri dağıtmaya çalışması üzerine çevreleri kalkanlı polislerce sarıldı.

Bir çok açıdan bakılıp bir çok şey söylenebilir bu fotoğraf hakkında.

 Mesela:

  • Milletvekilleri, halkı yapacakları kongreye davet etmek istiyor ve bunun için sokakta halkla birlikte bildiri dağıtmak istiyor. Çünkü diğer partilere sunulan imkanlar kendilerine sunulmuyor. Bildiri dağıtılmasına bile engel oluyor. Neden?

Cevabı açık: Eğer o ülke faşizme yönetiliyor ve faşizmin yönetme krizi derinleşmişse gerçeklerin halka ulaşmasını istemez ve engel olmak ister. Bildiri kim dağıtırsa dağıtsın hem de.

  • Polis neden ve hangi hakla bildiri dağıtan milletvekillerine engel olmaya çalışır?

Cevabı      : Yasalara göre milletvekili dokunulmazlığı vardır. Polis yasalara uymak zorundadır. Ancak eğer o ülkede faşizm varsa polis yasalara göre değil emirlere göre hareket eder. Ve faşizm keyfiliktir. Kendi yasalarına bile uymaz. İşine geldiğinde polisine her türlü yasadışı emirler verir.

  • Seçilmiş milletvekilleri bildiri bile dağıtamayacaksa halk niye milletvekili seçiyor.

Bu fotoğraf çok açık gösteriyor ki seçimler halkın hiç bir sorununa çare olamaz. Milletvekili seçersiniz, ve seçtiğiniz milletvekili en iyi niyetlerle oraya gitse bile o niyetlerini hayata geçiremez. Çünkü faşizm vardır. Ve devlet halkın değil bir avuç zengin kan emicinin çıkarı için vardır. Faşizm de bu çıkarları korumak için uygulanır. En iyi niyetler ile milletvekili olmuş biri bu çıkarları değil de halkın çıkarlarını savunursa faşizm onun milletvekili olduğuna bakmaz susturur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.