Suudi Arabistan’da En Büyük Petrol Rafinerilerinden biri imha oldu

Suudi Arabistan’ın petrol devlerinden Aramco şirketine ait iki rafineriye, 13 eylül gecesi, insansız hava araçları ile  saldırı düzenlendi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırı sonrası büyük çaplı bir yangının çıktığı belirtildi. Açıklamada, Abqaiq ve Khurais petrol yerleşkelerinden yükselen alevlerin, sabahın erken saatlerinde kontrol altına alındığı aktarıldı.

Saldırıyı Husilerin yaptığı düşünülüyor.  ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Temmuz ayında da başkent Riyad’daki Aramco tesislerinde yangın çıkmış, şirket yangın için “teknik arıza yaşandı” açıklaması yaparken, Husiler SİHA’larla saldırı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

Emperyalizm uşağı Suudi Arabistan devleti Yemen’e saldırıları ve emperyalistler ile el ele uyguladıkları ambargo ile yüzbinlerce Yemenliyi katlettiler. Katletmeye devam ediyorlar. BBC’nin haberine göre kasım 2018’e kadar geçen üç yıl içerisinde 85000 çocuk açlıktan öldü. Ambargonun katlettiği ve hala ölümle pençeleşen çoluklu çocuklu, yaşlısı genci yüzbinlerce Yemenli var. Bunun sorumlusu Suudi Arabistan devleti Yemen halkını teslim alamadığı gibi çok ciddi yenilgiler alıyor. Bu saldırı ülkenin en büyük 2.petrol rafinerisi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.