Mustafa Koçak’ın kardeşi Mine Koçak: Abim sakat bırakılmaya çalışılıyor

Bir itirafçıdan alınma bir kaç cümleyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mustafa Koçak’ın adalet talebiyle başladığı açlık grevi 80inci günlerine yaklaşırken sağlık sorunları da yaşamaya başladı.

Mustafa Koçak’ın açlık grevinde başından beri onun sesini duyurmaya çalışan ailesinden kardeşi Mine Koçak twitter üzerinden yayınladığı videoyla kardeşinin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Mine Koçak abisinin vücudunda morluklar oluşmaya başladığını, saçlarının dökülmeye başladığını durumunun gün geçtikçe ciddileştiğini söyledi. Cezaevi idaresiyle görüşmesinde de Cezaevi müdürünün kendilerine Mustafa Koçak’ın açlık grevine zorla müdehale edebileceklerine, müdahalenin kendilerinin ‘anayasal hak’ olduğunu söylediğini aktardı.

2000’li yıllarda hapishanelerdeki ölüm oruçlarına zorla müdahaleler çokça olmuştu. Zorla müdahale ile birçok tutsak sakat bırakılmıştı. Mine Koçak da abisinin zorla müdahaleyi istemediğini söyleyerek Zorla müdahalenin işkence olduğunu belirtti.

Tayad’lı aileler ise Mustafa Koçak’ın durumu hakkında bir açıklama yaparak Mustafa Koçak’ın adalet talebinin yerine getirilmesini istedi. Açıklamada şunlara yer verildi:

Mustafa KOÇAK’a zorla müdahale teknikleri işkencedir.

Mustafa’nın taleplerini yerine getirin!

Mustafa KOÇAK’ın kaldığı hapishaneden görüşten gelen haberi yayımlıyoruz: ‘10 Eylül günü Şakran T2 de 1 Başgardiyan 20 Hazırkuvvet (Robocop) ve 1 Doktor Mustafa KOÇAK’ın bulunduğu koğuşa baskın yapar gibi girmişler.Doktor ile Mustafa arasında diYalog yaşanmış. Mustafa zorla müdahalenin Ahlaksızlık/Vicdansızlık olduğunu söylemiş. Doktor ise ‘Asıl zorla müdahale yapmamak ahlaksızlıktır.’ diye karşılık vermiş. Mustafa TTB’den tarafsız/Bağımsız bir hekim talebinin olduğunu Hapishane İdaresinin belirlediği doktoru kabul etmediğini söylemiş. Doktor ise ‘Sanki onlar çok tarafsız’ diye yorum yapmış. Zorla Müdahale sinyalleri veriliyormuş! Hapishanedeki tüm gardiyanlar zorla müdahale maddesini ezberlemiş her fırsatta zikrediyorlarmış. Bugün 13 Eylül sabah sayımındaki 2.Müdür ve kalabalık bir gardiyan grubu gelip Mustafa’nın durumunu sormuşlar. Müdürler ’Doktor kabul etmiyorsun zorla müdahale yapacağız.’ demiş. Çıkarken de koğuşundaki arkadaşlarının Mustafa görmesin diye yiyeceklerin önüne örttükleri perdeyi söküp götürmüşler. Mustafa adına gelen ve dışarıya (basın) yolladıkları hiçbir mektubu vermiyorlar ve gönderiliyormuş. Son olarak avukatlarına yazdıkları mektuplar da kapalı zarf gönderemezsiniz, ya açarsınız, ya da infaza göndeririz diyerek geri verilmiş. Dışarı ile tüm iletişimleri kesilmiş durumlar!’

Biz Zorla Müdahaleyi Tanıyoruz!

Sizin 19 Aralıkta katledemeyip sakat bıraktığınız yüzlerce ölüm orucu direnişçisi tutsaktan,hafızaları çalınan insanlarımızdan, patlayan damarlardan, boş bakışlardan, karanlık hatıralardan tanıyoruz!

Zorla Müdahale Tehditi Dahi İşkencedir!

Hapishane idaresi iktidarın maşalığını yapmaktan tutsaklara işkence yapmaktan açlık grevi direnişçisi Mustafa KOÇAK’ı bu tehditle tehditle taciz etmekten vazgeçsin! Tüm bu tehditleri 19 Aralık’ta ve 7 yıl süren büyük ölüm orucu direnişlerinde boşa çıkardık! Tüm setleri yıkıp geçtik yine geçeceğiz! Hiçbir güç ölümü göze almış insanların karşısında duramaz! Mustafa KOÇAK adalet için direnişi seçmiş zulme başkaldırmış onurlu bir direnişçidir! Mustafa KOÇAK’ın başına gelecek herşeyden Adalet Bakanlığı sorumludur! Mustafa’nın talepleri kabul edilsin! Yaşasın Açlık Grevi Direnişimiz!

TAYADLI AİLELER

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.