Devletin bir direnişçi karşısında çaresizliği

KHK ile işinden atılan Nursel Tanrıverdi’nin işini geri alma mücadelesi karşısında çaresiz kalan AKP yargısı, daha önce örneği görülmeyen bir karara imza attı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda geçen günlerde eylem yaptığı sırada “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme” suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp Bakırköy 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan Tanrıverdi’ye eylem yaptığı güne ve saate adlı konrol şart konuldu. Bu karara göre eylem saatinde Nursel Tanrıverdi karakola gidip imza atmak zorunda!

Cumhuriyet Gazetesine açıklama yapan Tanrıverdi kararı şöyle değerlendirdi:

“Bu karar açıktan eylemi yaptırmamak için verildi. Bunu hâkime de söyledim, sesi çıkmadı. Direnişimiz sırasında polis, savcı, hâkim işbirliğini hep söylemiştik. Bu karar da bunun çok açık göstergesidir. Tabii bu da bir ilk. İki saatliğine imza görülmemiş bir şey. Direnişimizin ilkleri hanesine bunu da eklemiş olacağız. İtiraz ettik ama sonuç aleyhimize olur diye düşünüyoruz. Daha önce bizi tutuklamaya sevk eden savcı ve hâkimler için HSK’ye şikâyette bulunmuştuk. Şimdi adli kontrol verenler hakkında da bulunacağız”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.