Cargill Direnişçilerine Ucuz Sabotaj

Emperyalist gıda tekeli Cargill’den işten atılan işçiler direnmeye devam ediyor. Mahkemenin işe iade  kararına rağmen işlerine iade edilmeyen işçiler direnişlerini İstanbul Ataşehir’deki Cargill genel merkez binasının önüne taşıdılar.

Günlerdir genel merkez önünde yatıp kalkan işçilere ve ailelere dün bir taciz yapıldı. Eylem yaptıkları parkın fıskiyelerini çalıştırarak işçileri ıslatmak ve yattıkları toprağı ıslatmak istediler.

Direnişçilerin yanında bulunan ve geceyi işçilerle geçiren Mahmut Tanal su fıskiyelerin çalıştırılmasını bilinçlice yapıldığının dile getirdi. “Sulama gerektirmeyen bir günde suyu açtılar. Fıskiyeler öyle ayarlanmış ki, oturduğumuz alanı ıslatıyor. Bizim Cargill işçilerine destek için gelmemiz ve alanda sabahlamamızla birlikte adeta daha fazla kalabalık olmasın, insanlar gelmesin diye özel bir çaba harcanıyor. Ancak emekçilerin karda, kışta, yağmurda, çamurda direnmeyi göze aldığını unutuyorlar. Cargill işçilerinin yanındayız“ ifadelerini kullanan Mahmut Tanal İSKİ’yi göreve çağırdı.

Konuşmasının devamında “Bu insanların kavgası ekmek kavgasıdır. Ortada siyasi bir eylem yok. Evlerine ekmek götürme mücadelesi veriyorlar. Haksız şekilde işleri ellerinde alındı. Cargill işçilerinin direnişi diğer eylemlerle karıştırılmamalıdır”  diyen Tanal’ın ne demek istediğine anlam verilemedi.

Mahkeme kararının uygulamayan emperyalist Cargill’e karşı AKP iktidarının göreve çağırmak, AKP iktidarının emperyalizmin çıkarları için çalışan iktidar olduğuna vurgu yapması gereken Tanal eylemin “siyasi olmadığını” keşfetmiş.

Diğer işçi direnişçilerinde ne bulduğunu, nasıl bir gayrı meşruluk bulduğu da ayrıca bir merak konusu. Mahmut Tanal “diğer işçi eylemlerle karıştırılmamalı” derken ne demek istediğini açıklamalıdır. İşlerinden atılan diğer işçiler işten atılmayı haketmişler miydi yani?  Ayrıca hangi kaygı ile Cargill işçilerinin direnişinin siyasi olmadığını idia ettiği ise açıklaması gereken bir diğer konudur. Mahmut Tanal bir avukattır. Ve ekmek kavgasının, hak alma mücadelesinin siyasi olduğunu  bilmeyen birisi değildir. Tüm işçi emekçi direnişlerinde olduğu gibi emperyalist Cargill şirketine karşı verilen ekmek mücadelesi siyasidir. Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verilen hak alma mücadelesi politiktir. Mahmut Tanal  bunun bilincinde bir avukat ve siyasetçi olarak  direnişi apolitikleştirmeye çalışmasının sebebini açıklamalıdır.  

Yoksa CHP’nin işten attığı işçiler işten atılmayı hakettikleri için atıldılar ve direnişleri de siyasidir mi demek istedi bunu açıklamalıdır. Böyle işçi direnişi desteklenmez sayın Mahmut Tanal böyle işçi direnişi desteklenmez. Hem sizin için hem de siyasi geleceğiniz için ileride gelip sizi vuracak, altında kalacağınız laflar etmemenizi tavsiye ederiz…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.