Susurluk Devlettir: Devletin Katilleri Buluştu

Cumhuriyette yayınlanan bir haber pek dikkatleri çekmemiş olacak ki başka bir yayın kuruluşunda görülmedi.

Haberde  “Mehmet Ağar ve Korkut Eken, MHP Manisa Alaşehir İlçe Başkanı Ali Uçak’ın ortak olduğu tesiste Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile buluştu” yazıyordu.

Mehmet Ağar kendi ifadesi ile “bin operasyon yaptık” diyerek suçunu itiraf etmişti. Devletin has adamıdır.  Bin operasyonu halkın evlatlarına yaptı Mehmet Ağar. Yüzlerce devrimci, yurtseveri katletti. Binlerce halkın evladını işkencelerden geçirmiş bir kontrgerilla şefi. Katliamları o kadar çok teşhir olmuştur ki devlet kendini aklamak için kısa süreli de olsa  cezaevine atmak zorunda kalmıştır. Cezaevindeyken de kontrgerilla faaliyetlerine ara vermemiş, kendini helikopterle ziyarete gelen devlet adamları olmuştur.

Korkut Eken 90’lı yıllarda “faili meçhuller” diye adlandırılan  cinayetlerin büyük çoğunluğunun faili. Yüzlerce halkın evladını katledip kaybetmiştir. Halkın evlatlarını patozun içine atarak katleden, toplu mezarlara gömen, işkencede yüzlerce insanı katletmiş  gözü dönmüş bir işkenceci katil. O da o kadar çok teşhir olmuştur ki faşizm göstermelik de olsa yargılayıp ceza vermek zorunda kalmıştır.

Görevdeki bir emniyet müdürü ile buluşmaları tabii ki  bir dostlar buluşması değil.  Akraba buluşması hiç değil.

 Faşizmin bu katil alçaklara her zaman ihtiyacı olmuştur ve olacaktır. MHP’li bir faşistin ortak olduğu şirkette buluşmaları muhtemeldir ki kirli bir iş ile ilgilidir. Yani bir devlet işidir yine. Görevdeki bir emniyet müdürü ile buluşan iki Susurlukçu, Susurluğun devam ettiğini ve Susurluğun devlet olduğunu gösteriyor.

Hatırlayalım:

Susurluk kazasından sonra devlet o kadar teşhir olmuş, devrimcilerin örgütlediği eylemlilikler o kadar yaygınlaşmıştır ki 28 şubat askeri müdahale ile Susurluk unutturulmaya çalışılmıştır. Ve Susurluk’da ortaya çıkan devlet işleri hızını kesmeden devam etmiştir. Bugün 28 şubatın ortaya çıkardığı AKP ile Susurluk  devam ediyor. Bugün de Susurluk eylemlerinin en çok atılan sloganı geçerliliğini koruyor.

PİSLİĞİ DEVRİM TEMİZLER.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.