Fransız Devleti Ceza Değil Ödül Dağıttı

Fransız devleti Sarı Yelekliler eylemlerinde göstericileri yaralayan polisleri ödüllendirdi.

İçişleri Bakanı Castaner « özel görev başarısı » ödülleri dağıttı. Ödül alan polisler arasında Sarı Yeleklileri yaralayan polisler de yer alıyor. Ödül alan 5 polis hakkında halen soruşturma devam ediyor.  

Nice şehrindeki Sarı Yelekliler eyleminde 73 yaşındaki Geneviève Legay’in ağır yaralandığı saldırıyı yöneten Souchi isimli polis ödül alanlar arasında.

Marsilya şehrinde eylem esnasında kepenklerini kapatırken yüzüne göz yaşartıcı bomba isabet eden 80 yaşındaki Zineb Redouane yaşamını yitirmişti. Bu göz yaşartıcı bombaları atma emrini veren polis Bruno Felix de ödül alanlar arasında.

Paris’deki bir yürüyüş esnasında göstericilerin dağıtan polisin, Burger King içine sığınan insanları dövdüğü görüntülerdeki polisler de ödül aldılar. 

17 Kasım 2018 tarihinden bu yana devam eden Sarı Yelekliler hareketini eylemlerinde polisin saldırıları ve şiddeti çoğaldı.

Bu eylemlerde yaralananlara ilişkin dosya tutan gazeteci David Dufresne toplamda 795 kişi ile görüştü ve 24 kişinin gözünü kaybettiğini, 5 kişinin elini kaybettiğini ve 284 kişinin ise yüzünün parçalandığını ortaya çıkardı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.