Susturulmaya Çalışıldıkça Dünyaya Ulaşan Ses: Grup Yorum Meksika’da

Grup Yorum 30 Kasım 2019 tarihinde Meksika’da Meksika Komünist Partisinin 100. Yıldönümü Konserinde şarkalarıyla yerini aldı.

Konserda 40 dakika kadar sahne alan Grup yorum kavga türküleri ve marşlarını ulaştırdı Meksika halkına.  Yaptıkları konuşmalarda öncelikle Latin Amerika Halklarının devrim mücadelesini selamladılar ve Grup Yorumun tarihinden kısaca bahsettiler.

Açlık Grevi Direnişini ve Açlık Grevinin taleplerini Meksika halkına anlattılar.

Konser boyunca büyük bir coşkuyla dinlenen Grup Yorum, konser sonrasında Meksika halkıyla bir araya gelip sohbet etti. Meksika halkının büyük bir sevinçle karşıladığı Grup Yorum üyelerine mücadelelerini sahiplendiklerini söylediler. 

Grup Yorum susturulmaya çalışıldıkça sesi tüm dünyaya yayılıyor. Dün Peru’da, Küba’da. Bugün Meksika’da, Almanya’da, Belçika’da, İngiltere’de…. Yunanistan’da. Dünyanın her yerine kavga türkülerini ve marşlarını götürüyorlar yanlarında.

Grup Yorum dünyaya mal olmuş bir kar makinası. Söndürülmeye çalışıldıkça daha fazla ışıldayan, ışıltısıyla yol gösteren yıldız… Susturulmaya çalışıldıkça sesi daha çok çıkan, umudu nerede umutsuzluk yaşayan varsa ona ulaştıran eşi benzeri olmayan bir makina. Grup Yorum halktan koparılmaya çalışıldıkça halklaşıyor. Susturulamamasının da tek sebebi bu…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.