Tedavisi İçin Serbest Bırakılmayan Aydoğan’ın Cenazesi ve Taziyesine de Engel

« Örgüt üyesi olma » suçlamasıyla tutuklanan 64 yaşındaki Aydoğan, hasta olmasına rağmen tedavisi için serbest bırakılmadı ve hapishanede yaşamını yitirdi.

Tedavisi için girişimlerde bulunan aileye sabah saatlerinde hapishane yönetimi tarafından ölüm haberi verildi. 

 Urfa Cezaevi’nde tutsak olan Emine Aslan Aydoğan’ın böbreğinde tümör vardı. Bu nedenle ailesi tedavisinin yapılması için serbest bırakılmasını istedi ve Urfa Barosu İnsan Hakları Merkez ile İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi’ne başvuruda bulundular.

Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde bulunan 64 yaşındaki Emine Aslan Aydoğan 16 aydır tutukluydu. HDP Viranşehir ilçe yöneticiliği yaptığı 2018 yılında 8 yıl 7 ay hapis cezası almıştı.

Ciddi sağlık sorunları olan Aydoğan’ın 10 gün içinde dört kez ameliyat edildiği ve son 10 gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Ailenin tedavi amaçlı tahliye talebi reddedilirken, devlet güçleri ailenin arzu ettiği gibi bir cenaze yapmalarını da baskılarla engelledi.

Viranşehir ilçesi Yenişehir Mezarlığını saran polis, cenaze törenine katılan yurttaşları Genel Bilgi Taraması’ndan geçirdi. 
Aydoğan için Belediyeden talep edilen cenaze arabası verilmedi. Aile cenazeyi kamyonetle mezarlığa taşımak zorunda kaldı. Ayrıca polis cenaze namazı için gelen imamı mezarlığa almadı

Aile tarafından Belediyeden talep edilen taziye evini de verilmedi ve polisler çadır kurulmasını da engelledi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.