Suriye’de emperyalist saldırgınlığın gölgesinde paskalya bayramı kutlandı

Ortadoğu(GHA)

Miladi takvime göre kutlanan Paskalya Bayramı, yıllardır emperyalizmin saldırısı altında direnen Suriye’de her şeye rağmen yaşanan bir coşku ve umut atmosferiyle karşılandı. Bugün, Hıristiyan inancına göre İsa Mesih’in Diriliş Bayramı olan Paskalya Bayramı’nı, kilise ve ibadethanelerde dualar ve ayinlerle kutlayan Hıristiyan toplulukları, Suriye’de de barış ve dayanışma mesajlarıyla bir araya geldi.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Zeytin Mahallesi’ndeki Nayah Meryem Ana’nın Melkite Rum Katolik Patrik Katedrali’nde, Melkite Rum Katolik Patriği Yusuf El Absi başkanlığında dini bir ayin gerçekleştirildi. Patrik’e, Patrik Vekili Piskopos Nicholas Antipas ve birkaç seçkin rahip yardım ederken, katedral korosu da ayine eşlik etti.

Patrik El Absi, ayinde yaptığı konuşmada, şanlı Paskalya’nın yaşattığı umut ve sevgi dolu mesajlar verdi. Savaş ve zorluklarla geçen zamanlarda bile insanlığın umudu ve dayanışmasıyla aydınlanabileceğini belirtti.

El Absi, aynı zamanda, bölgedeki çatışma ve zorlukların sona ermesi ve barışın hakim olması için dualar etti. Savaşın yaralarını saran Suriye halkının güvenliğinin ve refahının sağlanması için dua ederken, liderleri Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’a da başarılar diledi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın