Avrupa’da NATO’ya Karşı Protestolar Sürüyor

Avrupa’nın bir çok yerinde kuruluşunun 75. yılında emperyalist savaş örgütü NATO’ya karşı eylemler gerçekleştiriliyor. Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde sol’un örgütlediği eylemler olduğu gibi Anti-emperyalist Cephe’nin de örgütlediği eylemler gerçekleşiyor.

Almanya – Berlin:
Berlin’de, 30 Mart Cumartesi günü, Faşist Baskı Yasalarına Karşı 129 Komitesi üyeleri NATO’ya karşı protesto yürüyüşüne katılım sağladı. Yürüyüşe, süresiz açlık grevinde olan İleni Lena Açıkgöz de katıldı. Katılımcılar, NATO’ya karşı 35 imza topladı ve 150 bildiri dağıttı. Ayrıca, 100 açlık grevi bildirisi de dağıtılarak, protestoya katılanlarla açlık grevi konusunda bilgi paylaşıldı. Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi’nden 8 kişi, yaklaşık 2 saat süren yürüyüşe katıldı.

Yunanistan – Larissa:

Larissa şehrinde, Avrupa Birliği ve NATO’nun Yemen ve Filistin’e karşı saldırılarını koordine ettiği üsse karşı bir protesto düzenlendi. Bu yürüyüş, NATO’nun 75. yılını protesto etmek amacıyla düzenlenen uluslararası bir kampanyanın bir parçasıydı.

Almanya – Bielefeld:
Bielefeld’de, HFG Emekçileri geleneksel Paskalya Yürüyüşü sırasında NATO’ya karşı bildiriler dağıttı ve NATO’nun kapatılmasını talep eden sloganlar attı.

Sosyal ağlarda paylaşın