#SüleymanSoyluMervedenEliniÇek

4 Gündür Açlık Grevindeki Merve Demirel: Eğer Gözaltı Süremizi Uzatırlarsa Su ve Şekeri Keseriz

4 gün önce 12-13 temmuzda Ankara polisinin gözaltı terörü ile gözaltına alınan Merve ve Bengisu Demirel bugün Mehmet Yılmaz ile birlikte hakim karşısına çıkartıldı. 70 yaşındaki TAYAD’lı Mehmet Yılmaz yurtdışı yasağı ile  serbest bırakılırken Merve ve Bengisu’nun gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

70 yaşındaki TAYAD’lı Mehmet Yılmaz yurtdışı yasağı ile  serbest bırakıldı

Hakim karşısına çıkartılırken arkadaşları durumlarını sordu ve “su şeker veriyorlar mı?” sorusuna Merve ”su şeker almayacağım abla, uzatıyorlar, böyle şey olmaz’ cevabını verdi.

Arkadaşları Merve ve Bengisu’nun derhal serbest bırakılması için hashtag çağrısı yaptı.

Nazan Bozkurt’un mahkeme önünde yaşananlar ile ilgili sosyal medya hesabından yayınladığı yazıyı yayınlıyoruz:

Bu öğlen Adliye’de gördük Merve ve Bengisu’yu. Tıpkı bize yaptıkları gibi onları da ”savcılığa çıkıyorsunuz” diyerek aslında gözaltı sürelerini uzatmaya, hakimliğe getirmişler. İkisi de bitkindi ama yüzleri gülüyordu. ”Suyunuz, şekeriniz var mı” diye sorduğumda Merve ”su şeker almayacağım abla, uzatıyorlar, böyle şey olmaz’ dedi. Muhtemelen Bengisu da aynı fikirdedir, o esnada biraz uzakta kaldığı için bu konuşmayı duymadı. Bengisu topallayarak yürüyordu. Sorduk. ”iyiyim iyi” diye gülümsedi. 4 günlük uzatma kararı verildikten hemen sonra ikisini de kaçırdılar. İkisi de götürülürken ”kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz” diye slogan attılar. Biz de eşlik ettik. Koridorda sesimiz çınladı. Sonra peşlerinden aşağıya koştuk. Arka çıkıştaki asansörde yetiştik onlara. Merve’nin tam arkasında kaldım, polisler telaştan beni farketmemişlerdi. Elimi uzatıp yanağını tuttum. İrkilip arkaya döndüğünde beni görünce gülümsedi. ”sizi seviyoruz” dedim. Polisler beni iteklemeye başladılar. Aynı anda arkada Mehmet belirdi. ”Utanmazlar” diye bağırdı. Ben de aynı anda ”türban türban diyordunuz, kızın türbanını zorla çıkartmışsınız alçaklar” diye bağırdım. Merve, onların verdiği boneyi de kabul etmeyince saçı tamamen açık kalmış ama yine de boyun eğmemiş onlara. Uyanık polisler, Adliye’ye getirirlerken Merve’nin başörtüsünü vermişler. 
Arkalarından öyle bakakaldık. Hava çok sıcak. 4 gün boyunca bu sıcakta su ve şeker almayacaklar. Bizim 8 günlük aç susuz gözaltımızdan sonra bu konuyu biraz araştırmıştım. Susuzluğa en dayanıksız vücutlar, zayıf olanlarmış. Daha kilolu olanların önce yağdan gidiyormuş çünkü. Bengisu da Merve de fiziken zayıflar. Hele Merve, 40 kilo bir kız. Ve hava çok sıcak. Tahmin edersiniz ki ikisi için de 4 gün çok zor geçecek. 
Sevgili arkadaşlar, sizden bir isteğim var. Onların bir an önce savcılığa çıkartılmaları ve tutuklanmamaları için sosyal medya gücünü kullanalım. Onlar daima direnenleri, avukatları, Grup Yorum’u sahiplendiler. Sıra bizdedir. Aşağıya yazacağım hastag, twitter’da kullandığımızdır. Bilhassa Merve’nin bakan düzeyinde hedef gösterildiği hepimizin malumu. Hastag ona göre oluşturuldu. Bu talebin altına Bengisu ve Merve için yazabileceğimiz ne varsa yazalım. Bastıralım ki arkadaşlarımızı bir an evvel bıraksınlar. 
#SüleymanSoyluMervedenEliniÇek

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.