“Hak gaspına son” diyen Özsüt işçileri 4 gündür eylemde

Maaşları, yemek ücretleri ve işten atılan arkadaşları için Özsüt işçileri Kadıköy’de “Hak gaspına son” dedi

Maaşları ödenmeyen Özsüt işçileri, yemek ücretleri ve işten atılan arkadaşlarının tazminat ve tüm haklarının ödenmesi talebiyle Özsüt Kadıköy Şubesi önünde gerçekleştirdikleri eyleme devam ediyor.

MA’nın haberine göre, işten atılan arkadaşlarının tazminat ve tüm haklarının ödenmesi talebiyle Özsüt Kadıköy Şubesi önünde 4 gündür eylem yapan işçiler, “Özsüt’te hak gaspına son” pankartı açtı.

“Çalışmaya devam edenlerimiz ise kaygılı”

İşçi Mehmet Dirik, “Alacaklarımızın yatırılması için yaptığımız tüm çağrılar sonuçsuz kaldı. Birçok arkadaşımız parasını alamadığı ve daha fazla bu duruma dayanamadığı için zor bela bulduğu işinden ayrılmak zorunda kaldı. Çalışmaya devam edenlerimiz ise kaygılı. İki ay alacaklarını alamamak demek kirasını, faturasını yatıramamak anlamına geliyor. Hatta iki ay boyunca bazen yemek bile yememek anlamına geliyor. Çalışanlar arasında çocuğu olanların durumu daha da kötü” dedi.

“Hakkımızı verin”

Dirik, “Yine buradan Özsüt patronlarına seslendik, hakkımızı verin dedik. Eylemimizin ardından 5 arkadaşımızın alacakları yatırıldı ve geri kalanların da 11 Temmuz’da ödeneceği sözü verildi. Bu süre zarfında hakkını alabilen bu 5 arkadaşımız, ‘herkes hakkını almadan olmaz’ diyerek hesabındaki paraya dokunmadı. İşte emekçiler bu kadar onurludur, verdiği sözü tutar ve arkadaşlarını yarı yolda bırakmaz. Oysa Özsüt patronu verdiği sözü tutmayarak başka hiçbir arkadaşımızın alacağını yatırmadı. Anladığımız o ki, milyonlarla oynayanlar çalışanlarının üç kuruşluk hakkına göz dikmiş vermemekte inat ediyor” ifadelerini kullandı.

“Bizi bu hale düşürenler de rahat etmeyecek”

Verilen sözün tutulmadığını, geçinemediklerini ifade eden Dirlik, “Hakkımızı yedirmeyeceğiz” dedi. Haklarını her mecrada arayacağının altını çizerken “Bizi bu hale düşürenler de rahat etmeyecek, tüm emek dostlarını haklı taleplerimizi duymaya, bize destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.