Birleşmiş Milletler: Dünyada 820 Milyon Kişi Açlık Çekiyor

Birleşmiş milletler 2030 yılında sıfır açlık hedefine ulaşmanın imkansızlığına, aksine açlığın gün geçtikçe arttığına işaret eden rapor yayınladı.

“Engel Olunamayan Nüfus Artışı Açlıkla Mücadele Hedefine Engel Oluyor”muş!

Raporda milyonlarca çocuğun açlık çektiğine dikkat çekiliyor.  Ve rapor bu durumun sorumluluğunu da kontrolsüzce çocuk yapan yoksul halklara yüklüyor. “Doğum kontrolü ile bebek sayısını azaltmadaki ilerleme hızının çok yavaş” olduğunu yazan raporda “Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma şansını tehlikeye attıyor” dendi. Türkçesi; çok çocuk yaptıkları için çocuk açlığına engel olamıyoruz demişler emperyalist kan emiciler.

Raporu hazırlayan kurumlar şunlar:

BM Gıda ve Tarım Örgütü, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu, BM Çocuk Fonu (Unicef), Dünya Gıda Programı ve Dünya Sağlık Örgütü.

Dünyada açlık yayılırken bir yandan da obezite de aynı oranda yükseliyor. Dünyada 338 milyon okul çağında çocuk ve 672 milyon yetişkin obez var.

Theguardian gazetesinin yayınladığı raporda daha bir çok istatistiki bilgi var ancak yukarda yazılanlar emperyalizmin dünyayı ne hale getirdiğini gözler önüne sermek için yeterli.

Ayrıca raporda açlığın çoğaldığı ülkelerin “gelişmekte olan ülkeler” olduğu belirtiliyor. Nasıl gelişmeyse; açlığı çoğaltıyor. O ülkelerde emperyalizmin işbirlikçileri büyüyor, gelişiyor. Siz gelişmekte olan ülkeler yazan yeri sömürge ülkeler olarak okuyun. 

Mesela bizim ülkemiz gibi. Gelişmekte olan ülke diye adllandırılır ülkemiz de. Milyonerleri milyarderleri artar da artar. Bugün haber ajansımızda yayınladığımız işsizlik oranları gelişmeden bizim payımıza düşeni çok açık şekilde anlatıyor. İŞSİZLİK, AÇLIK, YOKSULLUK! https://gercekhaberajansi.org/tuik-issizlik-rakamlarini-acikladi/

Bu raporlar hemen her sene yayınlanır. Dünyayı ne hale getirdiklerini hatırlatıp önlem alma çağrısı yaparlar. Ama hiç önlem alındığı görülmemiştir. Çünkü emperyalizmin hakim olduğu dünyada sorunların tümünün yaratıcısı emperyalizmdir. Emperyalizm önlem alamaz, sorun çözemez. Ancak sorun yaratır. Açlığın, yoksulluğun son bulması için emperyalizmin dünyadan silinmesi gerekir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.