Suçsuzlar Katledilirken Katiller Serbest Bırakılıyor: George Floyd

Geçtiğimiz günler de Amerika’nın Minneapolis kentinde George Floyd isimli bir adam polisler tarafından 9 dakika boyunca boğazına bastırılarak acımasızca katledildi. Bu olaydan sonra Amerika ‘da başlayan ırkçılık karşıtı gösteriler tüm dünyaya yayıldı.

4 polis George Floyd ‘un ölümünden sorumlu tutularak gözaltına alındı. George Floyd sahte fatura ihbarı üzerine gözaltına alınmış fakat polislerin boynuna 9 dakika bastırarak işkence etmesiyle katledilmişti. Bu polislerden George Floyd’ un boynuna bastıran kişi Derek Chauvin cinayetten tutuklanırken diğer 3 polis cinayete yardım ve yataklıktan tutuklandı. Bu 4 polisten biri olan Thomas Lane kefalet ücreti vererek serbest bırakıldı.

Lane’in avukatı Earl Gray, müvekkilinin 9 dakika boyunca nasıl Floyd’un ölümüne boğulmasını izleyebildiği sorulduğunda “Durup izlemedim. Bacaklarını tutuyordu çünkü adam başta direnmişti. Bacağını tutarken Chauvin’e sordu ‘Çevirsek mi nefes alamıyor?’ diye, Chauvin ‘Hayır’ dedi” dediğini söyledi.

Bir insanın 9 dakika boyunca boğazına bastırıp onun ölmesini izlemek tam da bir işkencecinin yapabileceği bir şeydir. Aynı şekilde buna izin vermekte bir işkencecinin göz yumabileceği bir şeydir. George Floyd olayından sonra bütün dünya ayağa kalmışken bu katil polisin serbest bırakması ABD hükumetinin, George Floyd un katledilmesine dair tüm mesajlarının sahteliğini gözler önüne seriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.