Ebru Timtik’ in Durumu Kritikleşiyor: Artık Duraklayarak Konuşuyor ve Söyleyeceklerini Unutuyor

Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik ölüm orucu direnişinin 160.gününde. Sadece adil yargılanma talebiyle girdikleri ölüm orucu sürecinin çok ileri aşamasındalar. Bunların en yoğun belirtileri yoğun kas ağrıları ve aksayarak konuşmak. Bugün 4 avukat arkadaşı, ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve diğer Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarını ziyarete gitti. Durumunun gittikçe kötüleştiğini belirten Av. Berrak Çağlar ziyaret ettiği Ebru Timtik ‘in durumunu şöyle aktarıyor:

“Ebru Timtik’ in durumu artık çok özel. Ebru Timtik bugün ölüm orucunun 160. gününde. Ebru da gördüklerimizi anlatayım. Halsizdi. Yorgun gözüküyordu. Ebru normalde çok akıcı konuşur. Ama artık kesik kesik ve duraklayarak konuşmaya başlamış. Söyleyeceklerini unutuyordu. Ayrıca Ebru şu an vücut kitle indeksinin yarısına düşmüş durumda. Yani günler ilerlediği için Ebru’nun sağlığı git gide kötüleşmiş durumda. Yargılandıkları dosya şu an incelemede. Buradan Yargıtay’a ve bu süreci takip eden tüm yargı kurumlarına, meslektaşlarımıza, tüm halkımıza tekrar sesleniyoruz arkadaşlarımız çok basit taleplerle ölüm orucundalar. Sevgili Ebru diyor ki “Biz ölüm orucunu sadece kendimiz için değil bütün halkımız için yapıyoruz çünkü ülkemizde hukuk kalmadı. Sadece kendi yasalarına uymalarını istiyoruz.” Arkadaşlarımızın talepleri kabul edilsin. Meslektaşlarımız adil yargılansın. ” 

HHB avukatlarına elle tutulur hiçbir delil gösterilmeden 159 yıl ceza verildi. Bu adaletsizliğe karşı büronun avukatlarından olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal bedenlerini açlığa yatırdı. Halkın avukatlarına halkı savundukları için verilen bu “cezalar” ülkemizdeki yargı sisteminin bir avuç insanın elinde olduğunun göstergesi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.