AKP’nin hizmetinde 7 bin 340 Trol hesap tespit edildi.

AKP’nin hizmetinde 7 bin 340 Trol hesap tespit edildi. AKP ve Erdoğan propagandası yapmak yanında, bilgi kirliliği yaratmak, yapay tartışma yaratmak, düzen karşıtı; devrimci, demokrat ve tüm AKP muhaliflerini karalamak için her türlü aşağılık yöntemleri kullanmak gibi faaliyetler de yapan bu hesapların tamamına yakını fake(sahte) hesap. Bu hesapların faaliyetleri öylesine bir hale gelmiş ki bulundukları ülkelerde iktidarların hizmetinde olan sosyal medya platformu Twitter’i müdahale etmek zorunda bırakmış.

Popüler sosyal medya platformu Twitter 11 Mayıs’da AKP ile bağlantılı olan 7 bin 340 hesabı manipülasyonu engelleme politikalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle kapattığını duyurdu. Açıklamada “Bugün 7 bin 340 hesabı arşivlerde ediyoruz” denildi.


‘Manipülasyonu engelleme politikası’ adı altında kapattılan devlet bağlantılı hesapları ifşa ederken; Twitter, yaptığı açıklamada, Türkiye, Çin ve Rusya’dan “devlet bağlantılı bilgi yayma faaliyetlerine” karıştığını tespit ettikleri ve 32 bin 242 hesabı platformdan kaldırdıklarını açıklayarak. Ayrıca açıklamada “esas olarak Türkiye içerisindeki kullanıcıları hedef alan, koordineli bir şekilde sahte faaliyetlerde bulunan kullanıcıların oluşturduğu ağın” 2020 yılı başlarında tespit edildiği ifade edildi.
Bu hesapların belirlenmesi Avustralya Strateji Politikaları Enstitüsü (ASPI) ve Stanford Internet Gözlemevi (SİO) ile birlikte yapıldığı açıklandı. ASPI ve SİO’nun bu ağın teknik göstergeleri ve hesapların davranışlarına dayanarak yaptıkları analizlerde, sahte ve ele geçirilmiş hesapların, AKP yanlısı siyasi söylemlerin yayılması için kullanıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü destek verdiğinin gördüklerini ifade ettiler.

Yapılan açıklamada söz konusu ağın AKP’nin gençlik örgütlenmesiyle bağlantılı olduğu belirtmeleri dikkat çeken bir nokta oldu.

Twitter’in açıklamasında “Bugün ifşa ettiğimiz ağ içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetini eleştiren hesaplar da var. Bu ele geçirilen hesaplar, düzenli olarak yukarıda belirtilen devlet aktörleri tarafından hack’lenme ve ele geçirme çabalarının hedefi olmuştur. Bu geniş ağ aynı zamanda kripto para birimleriyle ilişkili spam gibi ticari aktiviteler için de kullanıldığı görülmüştür” denildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.