Stuttgart’ta Boğaziçi Direnişi ile Dayanışma Eylemi

4 Şubat 2021 Almanya’nın Stuttgart şehrinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından ‘Kayyum Rektörü İstemiyoruz’ sloganıyla başlatılan ve ülkenin birçok yerine yayılan direniş ile dayanışma eylemi gerçekleşti.

Stuttgart Halk Cephesi, AGİF, YDG, Zusammen Kämpfen, ATİF, Mücadele Birliği, SKB, ADHF, Die Linke’den aday Aynur Karlıklı ve Demokratik Kürt Toplum Merkezin çağrısıyla bir araya gelen devrimci demokratik kurumlar Boğaziçi Üniversitesine kayyum atayarak teslim alma saldırısına karşı direnen ve onlarcasının hergün gözaltına alınması Türk Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Stuttgart Halk Meclisi ve Partizan Okurları tarafından yapılan çağrılar yer ve başlangıç saati açısından aynı olduğu için eylemler eylem alanında birleştirildi.

 Eylem boyunca ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’, ‘Katil Polis Üniversiteden Defol’, ‘Gözaltılar Tutuklamalar Baskılar Bizi Yıldıramaz’ ve ‘Öğrenciyiz Haklıyız Kazanacağız’ sloganlar atıldı ve Grup Yorum marşları çalındı.

Saat 14:00’de başlayan eylemde kurumlar adına okunan ortak konuşmada,‘’Faşist Erdoğan rejimi Boğaz içi üniversitesine bir süre önce kayyum ile Melih Bulu’yu ataması nedeniyle öğrenciler dört haftadır direniyor. Bizler Stuttgart’ta ki kurumlar olarak bu direnişi selamlıyoruz. Ne Sokakta ve kampüste yaşanan baskı, ne son günlerde arttan ev hapsi nede gözaltında ki tecavüz öğrencilerin kararlılığını bozamaz. Baskıya net bir cevapları var ve diyorlar ki:

“Meşru direnişimizi engellemeyi ve kıracaklarına inananlar bilsin ki: Durmayacağız!”

Bizler de öğrencilerin meşru direnişini ve taleplerini destekliyor ve kendileriyle dayanışma içinde olacağımızı belirtiyoruz. Eylemde sık sık “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam“,“Faşizme karşı omuz omuza“,“kayyum rektör, Üniversite’den defol“,“yaşasın devrimci dayanışma sloganları atıldı.

Dayanışma eylemi kötü hava şartlarına rağmen daha önce açıklandığı süre boyunca kararlılıkla sürdürüldü. Yaklaşık bir saat süren eyleme toplam 39 kişi katıldı açıklandı. Eylem çevredeki insanlar tarafından ilgi ve coşku ile izlendi.

Sosyal ağlarda paylaşın