HHB Enternasyonal: “ ASIL TERÖRİST HALKI ZORBALIKLA YÖNETEN AKP FAŞİZMİDİR”


Halkın Hukuk Bürosu Enternasyonal’ın yaptığı açıklamayı yayımlıyoruz.

ASIL TERÖRİST HALKI ZORBALIKLA YÖNETEN AKP FAŞİZMİDİR

BASKI, YASAK, ZULÜM VARSA DİRENİŞ DE VARDIR!

FAŞİZM VARSA MÜCADELE DE VARDIR!

AKP faşizmi keyfilikte, zorbalıkta sınır tanımıyor. Bu keyfiliğine, bu zorbalığına direnen, boyun eğmeyen herkesi “terörist” olmakla suçlayıp sindirmek, yıldırmak, yok etmek için saldırıyor. Bunun için devletin tüm olanaklarını ve elindeki bütün medya gücünü kullanıyor. Bu saldırının son hedefi ise AKP faşizminin zorbalığına, anti demokratik bir yöntemle, tepeden inme bir şekilde kayyum-rektör atamasına karşı çıkan, direnen, boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve bu mücadelede onlara destek veren Türkiye’nin tüm ilerici, devrimci güçleridir.

AKP faşizminin 2021’deki ilk icraatlarından biri, öğrencilerin ve akademisyenlerin iradesini de yok sayarak Boğaziçi Üniversitesi’ne üniversite dışından AKP’li Melih Bulu’yu rektör sıfatıyla kayyum atamak oldu. AKP faşizmi bu keyfiliğe, bu zorbalığı boyun eğmeyen öğrenci ve akademisyenlere yalanlarla, terör demagojileriyle saldırıya geçti. “Atanmış değil seçilmiş rektör istiyoruz” diyerek en demokratik haklarını kullanan öğrenciler, akademisyenler ve onlara destek veren herkes AKP ve yandaş medyası tarafından “terörist, terör sevici, terör destekçisi, terör yandaşı” ilan edilerek psikolojik savaş yürütüldü.

Bu saldırı ve devlet terörü her geçen gün artarak sürmektedir. Geçtiğimiz hafta önce Boğaziçi üniversitesinde öğrencilere yönelik polis terörü yaşanmış, 159 öğrenci polisin saldırısı sonucu gözaltına alınmıştır. Ardından gözaltına alınan öğrencilerle dayanışma amacıyla yapılan bütün demokratik eylemlere polis saldırmış, tam bir devlet terörü yaşanmıştır. Bu eylemlerde yüzlerce kişi işkencelerle gözaltına alınmış, onlarca kişi yaralanmıştır. AKP faşizmi, emrindeki polis gücü, yerel yöneticileri ve hakim ve savcıları aracılığıyla yürüttüğü devlet terörünü ısrarlı ve kararlı biçimde sürdürmektedir. Buna karşılık, öğrencilerin ve onlara destek veren Türkiye’nin tüm devrimci, demokrat, ilerice kesimlerinin haklı ve meşru direnişi de aynı kararlılık ve ısrarla sürmektedir.

AKP faşizmi devletin bütün olanaklarını ve elindeki medya gücünü kullanarak demagojilerle, yalanlarla, gerçekleri çarpıtarak bu direnişi kırmaya, direnişin meşruluğunu ve taleplerin haklılığını gölgelemeye çalışmaktadır; ancak bunu başaramayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar şu gerçeği değiştiremeyecekler: AKP faşizminin zorbalıkları, baskı ve yasakları, devlet terörü gayrı meşru; bu teröre karşı halkın direnişi ise dünyanın en haklı, en meşru eylemidir. Terörist olan AKP’nin keyfiliklerine, zorbalıklarına direnenler değil AKP faşizmidir.

AKP faşizminin keyfilikleri, adaletsizlikleri; halkı baskıyla, yasaklarla, zorbalıkla yönetmesi halkın faşizme öfkesini her gücün daha çok büyütmektedir. Bugün Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve onlara destek veren halkın direnişi de bu öfkenin meydanlara yansımasıdır. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, bu haklı öfke ve bu öfkenin yarattığı haklı direniş büyüyecek ve AKP faşizmi bütün baskılarıyla, yasaklarıyla, zorbalığıyla tarihin çöplüğüne gidecek, direniş kazanacak, halk kazanacak!


KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

HALKIN HUKUK BÜROSU ENTERNASYONAL BÜRO

Sosyal ağlarda paylaşın