”Adaletin dağıtılmadığı ve dağıtılmayacağı Çağlayan Adliyesi”

5 Ağustos tarihinde İdil Kültür Merkezi’nden gözaltına alınarak tutuklanan Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş’ın bugün saat 09:00’da görülen davada tutukluğunun devamına ve duruşmanın 9. Nisana ertelenmesine karar verildi. 

İlk kez hakim karşısına çıkan akademisyen Nuriye Gülmen, SEGBİS dayatmasını kabul etmediği için savunmasını gerçekleştiremedi.

Nuriye Gülmen KHK ile ihraç edildikten sonra Ankara Yüksel Caddesinde 4 yılı aşkın süredir ‘işimiz geri istiyorum’ diyerek Yüksel Direnişini başlatmıştı.

İlk duruşması bugün Çağlayan Adliyesi 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gülmen’in tutuklanmasına gerekçe ise ‘kaçma şüphesi’ olarak belirtilmişti.

Nuriye Gülmen: ” Gidecek olsaydım dört senedir giderdim. Ceza alalı üç yıl oluyor neredeyse, bir yere kaçtığım yok. Adalete güvendiğimden değil, gidecek yerim olmadığı için de değil… Kalıp kavgaya devam etmek gerektiğine inandığım için.” demişti.  

Duruşmaya getirilmesi yönünde mahkeme kararı bulunan Gülmen, tekli ring ile getirilmek istendi. Bu şekilde götürülmeyi kabul etmeyen Gülmen adliyeye getirilmedi. Saat 10.00’da başlayan duruşmaya direnişçi Nuriye Gülmen’in ailesi, Yüksel Direnişçileri, Bakırköy Direnişçileri ve dostları katıldı.

SEGBİS ile ifade dayatmasını kabul etmeyen ve bunun sağlıklı olmadığını belirten Gülmen, savunmasını gerçekleştirmedi. Bugün görülen davada Yüksel Direnişinin tarihini anlatan Gülmen’in ve diğer tutuklu sanık İdil Kültür Merkezi emekçisi Rıdvan Akbaş’ın tutukluluklarının devamına kadar verildi ve mahkeme 9 Nisan’a ertelendi.

Yüksel Direnişi bugünkü açıklaması ise Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirdi. Açıklamaya Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen ve Bakırköy Direnişçileri de katıldı.

Bakırköy Direnişçilerinden Nursel Tanrıverdi yaptığı açıklamada “yine adaletin dağıtılmadığı ve dağıtılmayacağı Çağlayan Adliyesi’nin önündeyiz. Biz burayı çok iyi biliyoruz. Biz burada ‘adalet istiyoruz’ talepli defalarca nöbetler tuttuk. Hala tutmaya devam ediyoruz. İnsanlar gözaltına alınıyor, öğrenciler, anneler, babalar, öğretmenler…Yani içinde bulunduğumuz süreçte haksızlığa uğradığını belirten herkes, bir gece evi basılarak gözaltına alınığ tutuklanıyor” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın