Özge Elvan Kadıköy’de Gözaltına Alındı

İstanbul-Kadıköy’de dün “Faşizme karşı birleşelim“ çağrısıyla eylem düzenleyen “Birleşik Mücadele Güçleri” AKP polisinin saldırısı sonucu 65 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bildirildi. 

Gözaltına alınanlar arasında Berkin Elvan’ın ablası ve Medyascope çalışanı Özge Elvan da bulunmakta. 

Faşist devletin faşist polisi yine kendine yakışanı yaptı. Eyleme katılanlar arasında bulunmayan Özge Elvan, polis tarafından eylem alanından uzakta durdurulup alana götürülerek gözaltına alındı.

Avukatı Deniz Özen, Özge Elvan’ın eylemle bir ilgisi olmadığını ve polis tarafından durdurulduğu sırada eylemin yapıldığı yerden en az 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğunu açıklamasına rağmen gözaltına tutulmaya devam edildi. 

Özge Elvan hakkında, götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ek gözaltı kararı çıkarıldı. Saatlerce avukatıyla görüştürülmedi Özge Elvan. Özen, Elvan’ın gözaltı süreciyle ilgili istanbul Valiliğinden şu açıklama yapıldı: 

İlk olarak bu bir eylem, toplantı, gösteri yürüyüşü sırasında yapılmış bir gözaltı değil. İkincisi, GBT bahanesiyle dört kişiyi 15 dakika yürütüp araca bindiriyorlar. En başta kimlikleri topladıkları anda Özge’nin Berkin Elvan’ın ablası olduğu biliniyor. Ve bu şekilde gözaltına alınmış olmasına rağmen polis tutanağında “Polise mukavemet ettiği” belirtilerek diğer 61 kişiyle birlikte eylemde polise direnirken yakalanmışlar gibi bir tutanak düzenleniyor

Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Birleşik Devrimci Parti, Alınteri, Demokratik Bölgeler Partisi, Mücadele Birliği Platformu, Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Partizan’ın oluşturduğu Birleşik Mücadele Güçleri’nin dün Kadıköy’de “Faşizme karşı birleşelim, örgütlenelim” çağrısıyla düzenlediği basın açıklamasına dün gerçekleşen polis müdahalesinin ardından 65 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında basın açıklamasına katılmadığı hâlde Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan’ın da bulunduğunu ilk olarak gazeteci Canan Coşkun duyurdu.

Özge Elvan, Gezi Direnişi sırasında, evinin bulunduğu Okmeydanı’nda polisin gaz fişeği ile başından vurularak yaralanmış ve 269 günlük yaşam mücadelesinden sonra hayatını kaybetmiş UMUDUN ÇOCUĞU BERKİN ELVAN’IN ablası. Berkin başından vurulduğunda daha 14’ündeydi. Hayata gözlerini yumduğunda ise henüz 15. Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan polisin yargılandığı davanın 19. duruşması, en son 29 Ocak 2021’de İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmış, duruşma 18 Haziran 2021’e ertelenmişti.

Berkin Elvan’ın katillerine daha henüz bir tek ceza verilmedi. 2788 gündür Berkin’in katillerini serbest dolaştıran Faşist AKP iktidarı işini, ekmeğini geri isteyen, onurunu koruyan halk çocuklarını hapislere atıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın