ODTÜ: “ Öğrencime Dokunma!”

Bugün Boğaziçi Direnişine ODTÜ öğrencileri ve öğretim görevlileri cübbelerini giyerek destek verdi. “Öğrencime dokunma!” ve “Özerk ve demokratik üniversite talebimizde ısrarcıyız!” diyen ODTÜ bir basın açıklama yaptı.

ODTÜ fizik Bölümü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan ODTÜ İktisat Bölümünden Prof. Dr. Erkan Erdil, rektör atamalarına karşı temel evrensel özerk, demokratik, üretken üniversite akademik geleneklerini ve ilkelerini savunanlarla gurur duyrduklarını belirtti. Ayrıca protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu belirten Erdil, bu hakkı kullanan öğrencilerin polis şiddetiyle karşı karşıya kalmasına tepkisini belirtti.

Akademisyenler, tüm üniversitelerde rektörlerin ve diğer yöneticilerin üniversite öğretim elemanlarının katıldığı seçimlerle belirlenmesi çağrısında bulundu.

Erdil, “ODTÜ öğretim elemanları olarak, üniversitelerin akademik, idari ve mali özerkliğe sahip ve bu özerkliğin sonucunda topluma hesap verebilen demokratik kurumlar olması gerektiğini düşünüyoruz. Üniversitelerin herhangi bir baskıya maruz kalmaması ve siyasi faaliyetlerin bir aracı olarak kullanılmaması toplumsal refah açısından önemlidir. Ülkemizdeki tüm üniversitelerde rektörlerin ve diğer yöneticilerin üniversite öğretim elemanlarının katıldığı seçimlerle belirlenmesi çağrımızı yineleriz” ifade etti. 

Sosyal ağlarda paylaşın