Soylu’dan, Yeni Çıkan Kayyum Yasası için Gerici Faşist Çalışmaları Engellemeyeceği Garantisi!

İçişleri Bakanlığı’nın derneklere kayyım atamasının önünü açan düzenleme yasalaştı. Bunun üzerine iktidarın kapısından ayrılmadığı herkesçe bilinin Yusuf Kaplan yasayla ilgili Twitter üzerinden “ STK’lar terör bahanesiyle kapatılacak. Kolayca kayyum atanabilecek! Teröre karşı bir adım gibi bu. Ama sonuçları ortam değiştiğinde felaket olabilir! Her İslâmî çalışma irtica/terör yaftasıyla engellenebilir! Çok tehlikeli bu! Bu yasa girişimi derhal durdurulmalı!” dedi.


Yusuf Kaplan kendi gerici faşist çalışmaları için endişelenirken Süleyman Soylu’ dan gerici faşist çalışmaları engellemeyeceğinin garantisini verdi. Soylu ise daha sonra Kaplan’ la yaptığı telefon görüşmesinde “STK yasasının asla sivil toplumu zayıflatmayacak, STK’ların İslâmî çalışmaları engellemesi söz konusu dahi olmayacak, buna ilk önce ben karşı dururum” dedi. Yani bu açıklamada gerici, iktidar yanlısı derneklerin değil demokratik, iktidar karşıtı derneklerin kapatılacağı açık bir şekilde açıklandı.

İktidarın istediği tarzda hareket etmeyen dernek ve vakıfların kapatılmasının önünü açacak olan bu yasa tabi ki gerici, faşist dernekleri etkilemeyecek. Çünkü o dernekler zaten faşist AKP iktidarı için faaliyet yürütüyor, gençleri, halkı yoz düşüncelerle zehirliyor. Soylu ise bunun garantisini birinci ağızdan veriyor. AKP faşizmi elindeki gücü kaybettikçe her yeri, her şeyi kontrolü altına almaya çalışıyor. Çünkü gitgide güç kaybettiğinin farkında. Kendi yandaşları bile bu aşırılıkların farkındayken AKP iktidarı artık sular altında kalan gemisini kurtarayım derken çaresizce çırpınıyor. Çünkü halk artık haksızlıkları, adaletsizlikleri görüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.