Soma’lı Aileler : “Bizi kendi hesabımızı görmek zorunda bırakmayın.”

AKP halk düşmanlığının, emek ve emekçi düşmanlığının en açık görüleceği Soma katliamı davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

301 madencinin katledildiği Soma katliamının duruşmasından bugün de adalet çıkmadı. Çıkmayacağı da kesin. Aileler duruşmada verdikleri beyanda adaletin nasıl yerini bulacağını da dile getirmiş oldular : “Bizi kendi hesabımızı görmek zorunda bırakmayın.”

Mahkemenin başında, heyet kovuşturmanın genişletilmesine ilişkin tüm talepleri, hiçbir değerlendirme yapmadan, taraflara sormadan reddetti ve böylece dosya hızla karara çıkarılmak istendi.

Bu karar üzerine birçok avukat  heyet başkanının ve iki heyet üyesinin reddi talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından hakimin reddi talepleri reddedildi. Red kararına karşı itiraz edildi ve katledilen madencilerin ailelerinin beyanları alındı.

Madenci aileleri: “Bir gün bu katliamın hesabı sorulacak, biz soramazsak çocuklarımız hesap soracak.

Biz sadece adalet istiyoruz.

Siz ödül gibi ceza veriyorsunuz. 

Onlar bayramda çocuklarının elinden tutup gezdiler, biz bayramı mezarda geçirdik.

Siz bir ağacın üstüne oturmuşsunuz, rahatsınız. Ancak o toprak artık size beslemekten yıldı. O toprak artık sizi beslemeyecek.

Aşık Mahsuni’nin dediği gibi yiğit muhtaç olmuş kuru soğana.

Bir karar vereceksiniz, iyi düşünün, sonuçlarını iyi düşünün.

Bizim bu duruşmaya aç geldiğimiz çok oldu, yayan geldiğim yavan geldiğim oldu. Ama yine de geldim ve gelmeye devam edeceğim.

Yürekliyseniz iyi bir karar verin.

Bizi kendi hesabımızı görmek zorunda bırakmayın.”

Ailelerin bu beyanlarının ardından arkasına AKP faşizmini almanın verdiği küstahlıkla katillerin avukatı  ‘Mağdur edebiyatı yapmayın!‘ dedi.

Aileler aç-susuz, onlarca kilometre kat ederek geldiği mahkemelerde aşağılanıyorlar.

‘Kendi hesabımızı görmek zorunda bırakmayın.’ diyorlar.

Halkı katledenler, katilleri cezalandıramaz.

Maden işletmesinde ne yaşam odaları ne de alınması gereken diğer önlemler vardı. Eğer bunlar yapılsaydı 301 madenci ölmeyebilirdi. Ama kapitalizm, ezen sınıf, patronlar işçinin, emekçinin canını umursamaz.

Biliyoruz ki, katledilen 301 madencinin ailelerini yerlerde tekmeleyenlerle, mahkemelerinde aşağılayanlar aynı kişiler. Konuşmaların ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuzluk hallerinin devamına ve reddi hakim talebine yapılacak itirazın sonucunu beklenmesine karar verip, duruşmayı 14 Haziran 2021’e erteledi.

Sosyal ağlarda paylaşın