SİYONİST İSRAİL, YARDIM ÇALIŞANLARININ ARAÇLARINI HEDEF ALDI

Ortadoğu(GHA)

ABD emperyalizminin ileri karakolu siyonist İsrail, katliamlarına aralık vermiyor. İnsanlık suçu işlemeye devam ediyor.

İsrail 7 yardım Gönüllüsünü katletti.
Gazze’de insani yardım faaliyetlerinde bulunan World Central Kitchen’ın adlı yardım kuruluşunun 7 gönüllü üyesi Siyonist İsrail’in saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Gazze’deki insani yardım faaliyetlerinde bulunan World Central Kitchen’ın (WCK) kurucusu Jose Andres, İsrail’in yardım konvoyuna düzenlediği saldırının “talihsiz bir hata olmadığını” belirtti. İsrail ordusunu, yardım çalışanlarını “sistematik bir şekilde, araç araç hedef almakla” suçlayan Andres, saldırı sırasında İsrail Ordusu’nun yardım çalışanlarının hareketlerinden haberdar olduğunu ifade etti.
“Saldırı sırasında İsrail Ordusu ile koordinasyon içinde olmasak bile, hiçbir demokratik ülke ve ordu sivilleri ve yardım çalışanlarını hedef alamaz” diyen Andres, İsrailliler’in saldırı sırasında yardım konvoyunun hareketlerini bilerek gerçekleştirdiğini belirtti.

WCK’nın kurucusu, “Konvoyumuza düzenlenen hava saldırısının, talihsiz bir hata olduğunu düşünmüyorum. Hareketleri İsrail ordusundaki herkes tarafından bilinen, açıkça işaretlenmiş araçlara gerçekten doğrudan bir saldırıydı” şeklinde konuştu. Ayrıca, yardım konvoyunun İsrail güçlerinin denetimi altındaki çatışma yaşanmayan bir bölgede vurulduğunu vurguladı.

İsrail ordusu, olayın “derin bir acı duyulduğunu” ifade etmiş ve Başbakan Benyamin Netanyahu, saldırının kasti olmadığını savunmuştu.

İsrail Savunma Bakanlığı kurumu Cogat’ın bir Sözcüsü, konvoyun hareketleriyle ilgili olarak İsrail ordusuna verilen bilgide bir sorun olmadığını belirtti. Sözcü Şimon Friedman, yardım çalışanlarına saldırının “büyük bir hata” ve “mutlak bir trajedi” olduğunu söylerken, sistemle ilgili bir sorun olmadığını savundu.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın