İngiliz devletine göre SOKAKTA YAŞAYAN İNSANLARI SUÇLU!

İngiltere, sokaklarda yaşayan evsizleri suçlu ilan ediyor.

EMPERYALİZM, SOKAKTA YAŞAYAN İNSANLARI SUÇLU İLAN EDEREK KENDİ SORUMLULUĞUNU GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

İngiltere(GHA)

Daha yaşanabilir, herkesin bir evi ve yaşam alanı olması gerektiği bir dünyada, emperyalistler tarafından temel ihtiyaçlar bile suç olarak görülüyor ve halk sömürülerek insanlık dışı koşullarda yaşamaya mahkum ediliyor. Emperyalizm, bu sefer kendi sisteminin yarattığı sonuç olan evsizlik sorununda, sokakta yaşayanları suçlu ilan etmeye çalışıyor. İngiltere’de bu duruma bir örnek yaşanıyor.

İngiltere Parlamentosu’nun alt meclisi Avam Kamarası’nda görüşülmekte olan Ceza Adaleti Yasa Tasarısı, ‘aşırı kötü kokma’ da dahil olmak üzere rahatsızlık veren davranışlarda bulunan evsizleri suçlu saymayı öngörüyor. Muhafazakâr Partili 10’dan fazla milletvekili, sadece dilencilik yapanlara karşı işlem yapılmasını sağlayacak şekilde tasarının değiştirilmesini istiyor. Tasarıda yer alan tedbirler, 1824 tarihli ‘Avarelik Yasası’nı değiştirmeyi amaçlıyor.

Tasarının yasalaşması halinde, ‘rahatsız edici’ tanımı altında evsizler hapis veya para cezasına çarptırılabilecekler. Oysa emperyalist ülkeler, kendi sistemlerinin in mağduru olan bu insanları cezalandırmak yerine koşullarını iyileştirmek zorunda olduklarını göz ardı ediyorlar.

Times gazetesine göre, 40’dan fazla Muhafazakâr Partili milletvekili, hükümetin önerilerine karşı oy kullanacaklarını açıkça ifade etti. Ceza Adaleti Yasa Tasarısı, İçişleri Bakanı olduğu dönemde sokakta uyumayı bir ‘yaşam tarzı tercihi’ o larak nitelendiren Suella Braverman tarafından Parlamento’ya sunuldu. Avarelik Yasası’nın kaldırılması için partiler üstü bir kampanya yürüten Liberal Demokrat Layla Moran, hükümetin ‘acımasız önerilerinin’ yasayı ‘arka kapıdan’ geri getirme riski taşıdığını söyledi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın