Siyonist İsrail Bir Hasta Tutsağı Daha Katletti!

Batı Şeria’daki İsrail hapishanesinde tutulan kanser hastası Filistinli Ebu Hamid, tadevisi için gerekenlerin yapılmaması sonucunda 20 Aralık’ta hayatını kaybetti.
Filistin Esir İşleri Heyeti tarafından yapılan açıklamada, İsrail hapishanesinde tutsak olan müebbet hapse mahkum kanser hastası Filistinli Nasır Ebu Hamid’in ihmal sonucu katledildiği belirtildi.
Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti’nin yazılı açıklamasında, Filistinli tutsağın İsrail’in Assaf Harofeh Hastanesinde hayatını kaybettiği, İsrail Hapishaneler İdaresinin Ebu Hamid’i “kasıtlı tıbbi ihmal politikasıyla” katlettiği belirtildi.

İsrail Hapishanelerinde 233 Filistinli Tutsak Katledildi!
Filistin Esirler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada da Ebu Hamid’in katledilmesiyle birlite, 1967’den beri İsrail hapishanelerinde katledilen Filistinlilerin sayısının 233’e ulaştığı ve bunların 74’ünün hasta tutsak olduğu, tedavileri için gerekenin yapılmaması sonucunda katledildiği belirtildi.
Katledilen hasta tutsak Filistinli Ebu Hamid, Fetih hareketine bağlı “El-Aksa Şehitleri Tugayları’nın kurulmasına katılmak” ve “İsrail ordusuna yönelik operasyonlar yürütmek” suçlamasıyla 7 kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ebu Hamid, 2002’den beri İsrail hapishanelerinde tutsaktı.

Hamid’in Katledilmesine Karşı Eylemler Yapıldı

  • İşgal altındaki Batı Şeria’da, kanser hastası Filistinli tutsak Nasır Ebu Hamid’in katledilmesine karşı kepenk kapatma eylemi yapıldı. Batı Şeria’nın çeşitli kentlerindeki dükkanlar, resmi ve özel kurumlar, Filistinli örgütlerin ve sendikaların çağrısıyla yas ilan edip kepenk kapattılar.
  • Ramallah kentinde ise Filistinliler, düzenledikleri gösteriyle Ebu Hamid’in kasıtlı olarak tedavi edilmeyerek katledilmesini protesto ettiler.

Hamid Ailesi: “Cenaze Teslim Edilinceye Kadar Taziye Evi Açmayacağız”
Ramallah’da yapılan mitingde, katledilen Ebu Hamid’in annesi Latife Ebu Hamid, İsrail’in oğlunun naaşını teslim etmeme kararı aldığını açıklayarak, cenazenin kendilerine teslim edilmesini istedi.
Ebu Hamid’in ailesi tarafından yapılan açıklamada, “oğullarının naaşı kendilerine teslim edilene kadar taziye evi açmayacakları ve taziye kabul etmeyecekleri” belirtildi.
Aile, açıklamasında ayrıca, oğullarıyla birlikte tutulan diğer Filistinlilerin naaşları teslim edilene kadar da SÜREKLİ YAS halinde kalacaklarını belirtti.

Filistinli Tutsaklar Üç Günlük Yas İlan Etti
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsaklar da, Ebu Hamid’in katledilmesini protesto etmek için üç günlük yas ilan ederek üç gün boyunca açlık grevi yaptılar.
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsaklar, ayrıca yaptıkları açıklamada, hasta tutsaktların katledilmesini önlemek için Filistin halkını ve siyasi gruplarını harekete geçmeye çağırdılar.
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakları temsil eden “Ulusal Esir Hareketi” imzasıyla yapılan açıklamada
şöyle denildi:
“Halkımıza ve direniş gruplarına sesleniyoruz: Çocuklarınızı, profesyonelce işkence ve tıbbi ihmalde bulunan cani düşmanın elindeki esaretten kurtarmanın zamanı gelmiştir. … İsrail, işlediği suçunun bedelini er ya da geç mutlaka ödeyecektir.” Filistin halkı ve siyasi grupları, tutsakları hapisten çıkarmak ve maruz kaldıkları ‘tıbbi ihmalden’ kurtarmak için çalışmalıdırlar.”

Sosyal ağlarda paylaşın