Sivil polis avukat kılığıyla hapishaneye girdi

Cezaevlerinde yeni düzenleme: Mahkumlar e-posta ile haberleşebilecek -  17.06.2021, Sputnik Türkiye

İzmir Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Bengisu Demirel’i, ‘avukatın geldi’ denilerek üç istihbarat polisi ile görüştürmek istediler.

AKP’nin polisi en alçak yöntemlerle kendisine iftiracı devşirmeye devam ediyor. İnsanlığın lanetlediği yöntemlerle halkın mücadelesini engellemeye çalışıyor.

Bir ülke düşünün ki polis yasa dışı, ahlaksız  yöntemlerle suç işliyor. Avukatın geldi dedirterek tutsağı hapishanede işkence ile tehdit ediyor.

Bengisu Demirel yapılan uygulamanın işkence olduğunu söylemesi üzerine, polisler “‘Sen işkence nedir biliyor musun? Aradaki cam olmasa biz sana gösterirdik işkencenin ne olduğunu. Bir dahaki sefere gösteririz belki’” diyebilmiş.

SAVCI SUÇ İŞLİYOR

Evet. AKP’nin savcısı da bu yasadışı ahlaksız uygulamanın içinde.

Nöbetçi müdür Bengisu Demirel’in ailesine polislerin savcı talimatıyla içeri alındığını söylediği kaydedildi.

Bengisu Demirel’in avukatları polislerle ilgili ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan suç duyurusunda bulundu.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Demirel’in dilekçesinde, “18 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, ‘Avukatın geldi, avukat görüşüne gidiyorsun‘ denilerek tek tutulduğu hücresinden çıkarılıp avukat görüş kabinlerine benzeyen, ortasında cam olan bir kabine götürülmüştür. Götürüldüğü görüş kabininde bulunan üç şahıs kendilerini avukat olarak tanıtmış ve dosyasının detaylarını konuşmak istediklerini, dosyasını kendilerine anlatması gerektiğini söylemişlerdir. Söz konusu şahısların istihbarat polisi oldukları kurum 2. müdürü ve hapishane savcısı tarafından onaylanmıştır. Bu durumda polislerin avukat değilken kendilerini avukat olarak tanıtmaları görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır” denildi.   

Sosyal ağlarda paylaşın