Avrupa Dev-Genç’ten Elif Ersoy İçin Süresiz Açlık Grevi

Avrupa Dev-Genç’liler 53 gündür açlık grevinde olan Elif Ersoy ile dayanışma amacıyla süresiz açlık grevine başladı.

Ülkemizde AKP’li olmayan basın üzerinde baskı her gün artıyor.

Bu baskının en katmerlisi devrimci basına uygulanıyor. Yürüyüş dergisi 12 yılı aşkın yayın hayatında AKP’nin saldırılarının hedefi oldu. Büroları basıldı, talan edildi, muhabirleri gözaltına alındı, işkence yapıldı tutuklandı… dağıtımcısı Ferhat Gerçek polis tarafından kurşunlanarak sakat bırakıldı. 

Elif Ersoy da Yürüyüş dergisi emekçilerinden biri. Yürüyüş emekçisi Elif Ersoy’a keyfi şekilde 9 yıl ceza verildi. 4 buçuk yıldır hapishanede bulunan Elif Ersoy hapishane idaresinin keyfi uygulamalarına , işkencelerine maruz kalıyor.

Uygulanan keyfiliklere, işkencelere karşı 50 günü aşkın süredir açlık grevinde olan Elif Ersoy aynı zamanda arkadaşlarının olduğu bir hapishaneye sevk edilmek istiyor. Elif Ersoy’un kardeşi Diyar Ersoy da ablasının dört buçuk yıldır cezaevinde tecrit uygulandığını belirterek, “Görüş yasağı getiriliyor. Adliyeye dilekçe veriyoruz ancak kimse ilgilenmiyor. Ablam talepleri karşılansın diye açlık grevine girdi. Endişeliyiz. Telefon görüşü haftada bire düşürüldü. Son halini durumunu bilmiyoruz. Sağlık sorunları olan bir insanın ailesi olarak onun başına gelecek her olaydan Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi sorumludur. Sevk edilmesini ve adalet istiyoruz” dedi.

53 gündür açlık grevinde olan Elif Ersoy için Avrupa Dev-Genç süresiz açlık grevine başladığını duyurdu. Binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen ülkemizde yaşanan her türlü haksızlığın ve adaletsizliğin karşısına dikilen Avrupa Dev-Genç, Elif Ersoy’un talepleri karşılanana kadar dönüşümlü açlık grevini sürdüreceklerini duyurdu.

Sosyal ağlarda paylaşın