Şişecam’da İşçiler ‘Ücretsiz İzne’ Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylemde

Şişecam’ın Anadolu Cam Sanayi fabrikasında 5 işçinin ücretsiz izne çıkarılması, sendika temsilcisinin suç üretilerek disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine işçilerin fabrika içinde başlattığı eylemler devam ediyor.


İşçiler yürüyüş eylemi gerçekleştırdı. Direnişi sürdüren işçiler fabrikayı terk etmeme eylemi başlattı.

Şişecam’ın Bursa Yenişehir’de bulunan Anadolu Cam Sanayi (ACS) fabrikasında patronun 5 işçiyi ücretsiz izne çıkarması, Kristal-iş sendika iş yeri temsilcisinin suç “üretilerek” disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine işçiler mesaiye kalmama kararı almıştı. İşçiler, ücretsiz izne çıkarılan arkadaşlarının tekrar iş başı yapması için fabrika içinde yürüyüş yaptıktan sonra fabrikayı terk etmeyip direnişlerine devam ettiler.

Gece vardiyasından çıkan cam işçileri fabrikayı terk etmeden sloganlarla Şişecam patronunu protesto etti. Ücretsiz izne gönderilen işçilerin tekrar iş başı yapmasını istediklerini söyleyen Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen, “Şişecam patronu bu yanlıştan dönene kadar eylemlerimizde artacak” dedi.

İşçiler hakları için direnişlerini sürdürmeye devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında haksızlıklar ve adalet için eylemler gerçekleştiriliyor. Halk direnmeye devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.