Virüs değil, Kapitalizm Öldürür..!

Hiçbir virüs, hiçbir mikrop, kapitalizmden daha acımasız olamaz. 


Tefaş’ta tam 54 yıldır çalışan bir işçiye, koronavirüse yakalanıp durumu ağırlaştığında yapılan, bu acımasızlığın yeni bir örneği oldu. 

Koronavirüsten ölen Tefaş çalışanı, henüz yarı koma halindeyken imzası taklit edilerek “istifa etmiş” gibi gösterildi!

Tefaş çalışanı Turgut Yavuzyılmaz, henüz entübe haldeyken, yani, solunum sorunu yaşaması üzerine, suni solunumla yaşatılmaya çalışılırken, imzası taklit edilerek “istifa etmiş” gibi işlem başlatıldı. 

Ölümün sorumluluğu Tefaş’ın!

Tefaş A.Ş.’de 54 yıldır çalışan finans müdürü Turgut Yavuzyılmaz, yüzlerce fabrikada olduğu gibi, Tefaş fabrikasında da önlem alınmadığı için Covid-19’a yakalandı. Yavuzyılmaz, hastahaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı ve 1 Ekim’de hastanede hayatını kaybetti. 

Yavuzyılmaz’ın tek çocuğu olan Elçin Yakupoğlu, babasını toprağa verdikten sonra cep telefonunu açtığında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan(SGK) gelen mesajda babasının istifasına yönelik işlemlerin başlatıldığını gördü.


Yavuzyılmaz, yarı koma haldeyken imzası taklit edilerek istifa dilekçesi hazırlanmış ve bu dilekçe yürürlüğe konulmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turgut Yavuzyılmaz’ın kızı Elçin Yakupoğlu, babasının imzasının taklit edilip, ‘istifa etmiş’ gibi gösterildiğini belirterek fabrika yönetimine dava açtığını söyledi. 

Öte yandan, Tefaş’da halen fabrikada vaka sayılarının artmasına rağmen üretime devam edildiği, çalışanlara test yapılmadığı ve beş günde 39 koronavirüs vakasının tespit edildiği öğrenildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.