Lula da Silva yine 

Brezilya’da yapılan seçimler sonuçlandı. Yapılan sayımlar sonucunda daha önce de iktidarda olan ve hakkında yolsuzluk suçlamaları ile hapis cezası da alan Lula seçimi kazandı.

Bundan önce iktidarda olduğu süre içerisinde Brezilya halkının hiç bir sorunu çözemediği gibi sorunların büyümesinin sorumlusu olan Lula’nın seçilmesi dünyaya “Sosyalizm kazandı” diye servis edildi.

Ne kazanan Brezilya halkıdır, ne de Lula sosyalisttir !

Brezilya’da büyüyen yoksulluk, açlık sefalet ve adaletsizlik halkın öfkesini biriktirmiş durumdadır. Hapishanelerin dolduğu Brezilya’da mafya, çeteler cirit atmakta, fuhuş ve uyuşturucu ülkenin her yerine yayılmış durumdadır. Bu tablonun yaratıcısı emperyalizmdir. Emperyalizm tabii ki ne Brezilya’yı ne de bir başka ülkeyi işbirlikçileri olmadan sömüremez. Brezilya da bu hale getirilirken emperyalistler gücünü işbirlikçileştirdiği iktidarlardan alır.

Lula’nın seçilmesi Emperyalist dünyada memnuniyetle karşılandı.

Lula da Silva’nın iktidara gelmesini ülkemiz reformistleri de sevinçle karşıladı. Bugünlerde seçimlerle de demokrasinin geleceği üzerine yazılar kaleme alınacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tabii ki sadece ülkemiz reformizminin değil, emperyalistler de Lula da Silva’nın seçimleri kazanmasından çok memnun.

 Emperyalisterin henüz seçim sonuçlarının açıklanmasının üzerinden saatler geçmeden yaptıkları açıklamalar tam olarak Lula’nın ne için iktidara geldiğini açık şekilde gösteriyor.

Gerici faşist Bolsonaro iktidarı ile çelişkileri sonrasında Silva Lula’nın ikidara gelmesini emperyalist devlet yöneticilerinde sevinçle karşıladı.  Yaptıkları açıklamaları okumakta fayda var. Kimin sevindiğine bakarsak kimin üzüleceğini görmemiz daha kolay olacaktır :

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier: “Brezilya Devlet Başkanı olarak seçilmeniz dolayısıyla yurttaşlarım adına da en içten tebriklerimi iletiyorum. Brezilya, Almanya için önemli bir stratejik ortak ve çağımızın küresel zorluklarının üstesinden gelmede kilit bir oyuncu. Önümüzde duran zorluklar için size çok güven, güç ve başarılar diliyorum.”

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz: “Özellikle ticaret ve iklimin korunması konularında Brezilya ile yakın ve güvene dayalı işbirliği için mutluluk duyuyorum.”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: “Brezilya tarihinde yeni bir sayfa açan seçiminiz için tebrikler sevgili Lula. Birlikte birçok ortak sorunu aşmak ve iki ülke arasındaki dostluk bağını yenilemek için güçlerimizi birleştireceğiz.”

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak: “Küresel ekonomiyi büyütmekten, gezegenin doğal kaynaklarını korumaya ve demokratik değerleri desteklemeye kadar İngiltere ve Brezilya için önemli olan konularda birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez: “Lula, Brezilya’nın umut ve ilericiliğe karar verdiği seçimlerdeki zaferin için tebrikler. İklim değişikliğine karşı ve sosyal adalet ile eşitlik için birlikte çalışacağız. Başarıların Brezilya halkının olacak. Tebrikler Lula.”

Portekiz Başbakanı Antonio Costa: “Brezilya Devlet Başkanı seçilen Lula’yı samimi duygularımla kutlama fırsatını buldum. Önümüzdeki yıllarda Portekiz ve Brezilya lehine, aynı zamanda büyük küresel davalar etrafında büyük bir heyecanla birlikte yapacağımız çalışmaları sabırsızlıkla bekliyorum.”

Hollanda Başbakanı Mark Rutte: “Güçlü olan Hollanda-Brezilya ilişkilerini derinleştirmeyi ve küresel zorluklar üzerinde birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: “Karşı karşıya kaldığımız, özellikle iklim değişikliği, gıda güvenliği ve ticaret gibi küresel sorunların ele alınmasında Brezilya önemli bir role sahip.”

Sosyal ağlarda paylaşın