Brüksel’de Filistin için Yürüyüş

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 29 Ekim Cumartesi günü bir yürüyüş düzenlendi. SAMİDOUN (Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı) organizasyonunun tertiplediği eylemin amacı Filistinli tutsaklarla dayanışma amacıyla olsa da genel olarak Filistin halkının mücadelesini selamlayan bir eyleme dönüştü.
Filistin halkına karşı işgalci siyonist İsrail devletinin işlediği suçlar bitmek bilmiyor. İşgal ettiği toprakları büyütüyor, halkın evini yıkıyor… ambargo aç ve yoksul bıraktığı Filistin halkını tecrit ederek yalnızlaştırmaya çalışıyor.

İsrail hapishanelerinde işgalci İsrail devletinin keyfiliğine ve adaletsizliğine karşı direnişler gerçekleştiriliyor, tutsaklar hayata geçirdikleri açlık grevleri ile zaferler elde ediyorlar.

İsrail devleti tüm olanaklarıyla Filistin halkının direnişini, mücadelesini bitirmeye çalışıyor ama sonuç alamıyor. Yaşlısı genci, kadın erkek çocuk, tutsak, Filistin halkı direndikçe destek ve dayanışma büyüyor.
Belçika’nın başkentinde yapılan yürüyüş bu anlamıyla uzun süredir Filistin davası için yapılan yürüyüşlerin katılım açısından en büyüğüydü.
Binlerce kişinin katıldığı eylemde Türkiyeli devrimciler ve Anti-Emperyalist Cephe de vardı. Avrupa’nın birçok yerinden yürüyüş için gelenlerin olduğu eyleme Kanada’dan katılmak için gelen iki SAMİDOUN koordinatörü Charlotte Kates ve Khalid Barakat Hollanda havaalanından güvenlik! gerekçesiyle uçağa bindirilerek geri gönderildi…
Eylem başlangıcında ve sonunda yapılan konuşmalarda Filistin halkının mücadelesini büyütme sözleri verildi. Birçok ülkenin ilericileri ve Filistin halkının mücadelesini sahiplenen kurum ve örgütler dayanışma mesajları verdi.

Anti Emperyalist cephe adına yapılan konuşmada George Abdallah için mücadele çağrısı yaptı. George Abdallah ve tüm Filistinli tutsakların serbest bırakılması için mücadelenin büyütülmesine vurgu yapılan konuşmada Yunanistan’da tutuklu bulunan 11 devrimcinin açlık grevi anlatıldı. ABD ve İşbirlikçi Yunanistan ve Türkiye oligarşisinin işbirliği ile adil olmayan yargılama ile 333 yıl hapis cezasına çarptırılan 11 türkiyeli devrimcinin 24 gündür açlık grevinde olduğuna vurgu yaptı. Adil yargılanmak amacıyla yaptıkları açlık grevinin önemini anlattığı konuşmanın ardından Dev-Genç de bir konuşma yaptı.

Dev-Genç’in yaptığı konuşmada Filistin Halkının mücadelesi selamlandı. “Direnişiniz mücadelemize güç oluyor. Filistin’de katledilen her ana, her bebek, her yiğit akıllarımızda ve öfkemizi büyütmekte. Faşizme ve emperyalizme karşı yürüttüğümüz mücadeleyi bu öfkemizle büyütüyoruz. İşgalci siyonist İsrail’e atılan her taş, sıkılan her kurşun bize moral veriyor, zafere, zaferimize olan inancımızı büyütüyor” denilen konuşmada, Avrupa’da da devrimcilerin tutuklandığını, adil olmayan mahkemelerde keyfi hapis cezalarına çarptırıldığı anlatıldı.

4 saat süren yürüyüş ve mitinge her milliyetten 3 bini aşkın kitle katıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın