İşte İtalya’da yeni bakan yardımcısı

İtalya’da Giorgia Meloni liderliğindeki hükümetin Altyapı Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak atanan Galeazzo Bignami’nin Nazi kol bandıyla çekilmiş fotoğrafı çıktı.

İtalya’da seçimleri kazanan faşist İtalya’nın Kardeşleri partisi(FdI) milletvekili seçilen Galeazzo Bignami’nin Altyapı Bakanlığı’nda bakan yardımcılığına getirildiğinin açıklanmasının ardından Bignami’ye ait bir fotoğraf, İtalyan basınında ve sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Bignami’nin 2005’te Nazi subayı gibi giyinip, Nazi kol bandıyla çekildiği fotoğraf karesi, ülkede tartışma yarattı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı da bu fotoğrafa tepki gösterdi.

Bu fotoğraf ayrıca Avrupa’da büyütülen ırkçılığın geldiği boyutu göstermesi açısından önem arzediyor. Avrupa’nın göbeğinde insan fırınlarında milyonları yakan, Sovyetler’de 26 milyon halkın katlinden sorumlu Nazilerin sembollerinin artık her yerde görünüyor. Faşist partiler seçim kazanıyor.
Irkçılığın büyütülmesi, faşist partilerin seçimler ile iktidara gelmesi tüm dünyada halkların örgütlenerek mücadele etmesinin ne kadar önemli olduğunu tekrar gösteriyor.
Aksi halde 52 milyon insanın ölümünden sorumlu nazi faşizminin tekrar hortlaması işten bile değil…

Sosyal ağlarda paylaşın