Şili: Polis terörünü belgeleyen gazeteci öldürüldü!

Albertina Martinez Burgos

2 kadın; biri 36 diğeri 38 yaşında…

Biri pandomim sanatçısı Daniela Carasco, diğeri gazeteci Albertina Martinez Burgos.

Ortak noktaları Şili’de haftalardır devam eden eylemlerde öldüler. Öldürüldüler.

Gösteriler sırasında 23 kişi hayatını kaybederken, 1218 kişi yaralanmış ve 9 bin 203 kişi gözaltına alınmıştı.

İşlediği bir suçtan dolayı adli bir mahkum en ağır cezayı alabiliyorken, masum bir genç kadına işkence yapan, tecavüz eden ve bir ağaca asan polisi devlet cezasız bırakıyor.

Şili’de cansız bedeni demir parmaklıklara asılı bulunan pandomim sanatçısı Daniela Carasco’nun ölümü tartışılırken, protestoları takip eden kadın gazeteci evinde ölü bulundu.

Şili’de Amerika uşağı Pinera başkanlığındaki bakanları, ordusu, polisi, Başkanlığa bağlı paramiliter katiller ile DEVLET halka saldırıyor katlediyor, işkence ediyor, tecavüz edip öldürüyor.

Gazeteci Burgos mesleğini icraat ettiği ve Şili askeri polisinin protestoculara yönelik saldırılarını kayıt altına aldığı için, öldürüldüğü düşünülüyor. Ailesi kızlarının siyasi duruşu yüzünden katledildiğini ve bu nedenle otopsi raporunun araştırılmasını istiyor.

Hard diskleri, gösteriler sırasında çektiği fotoğraflar hepsi birden bire yok olmuş (!).

Şili halkı direnmeye devam ediyor. Pinera devleti halk ayaklanmasını bastırmak için her yönteme başvuruyor. Baskı, işkence, katliam, tecavüz… ama nafile.  Şili halkı  faşizmi yıkmaya kararlı. Bugün olmasa yarın. Ama mutlaka…

Daniela Carasco

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.