Şenyaşar Ailesine Polis Saldırdı

Urfa adliyesi önünde adalet istiyorum diyerek oturma eylemi yapan Şenyaşar ailesine bugün polis saldırdı. Polis aileyi işkence ile gözaltına aldı.

Emine Şenyaşar soruyor: “Evlatlarımı neden katlettiniz?”

İki evladı ve eşi katledilen Emine Şenyaşar’ın oğlu da hapse atıldı, 39 yıl ceza verildi. Kameraların önünde iki evladını katleden gözü dönmüş AKP milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın ailesi ve akrabaları hastanede de Emine Şenyaşar’ın eşeni polisin, hastane çalışanlarının gözleri önünde linç ederek katletti. 

Bunca vahşet onlarca tanık, kamera kayıtları tarafından ispatlı delilli iken, 39 yıl hapse Fadıl Şenyaşar mahkum edilldi.

Bu adaletsizliğe uğrayan aile tek çare olarak direnmeye karar verdi. 75 günü aşkın süredir adliye önünde direnen aileye AKP faşizminin tahammülü yok. İki kişiden korkuyor AKP faşizmi. Bir anneden korkuyor ve susturmak istiyor…

Mafya-çete devleti AKP iktidarı hiçbir insani ölçüye sahip değil. Tek derdi ülkeyi soymak, talan etmek. Askerini polisini halkın en meşru taleplerini bastırmak için kullanıyor.

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, “Kamu memuruna hakaret” iddiasıyla darp edilerek gözaltına alındı. Anne Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. AKP faşizminin düzeni o kadar adaletsizliğe bulaşmıştır ki, ülkemizde adalet istemek, hakkını aramak “kamu memuruna hakaret” sayılıyor.

18 mayıs günü Gerçek Haber Ajansı’nda Şenyaşar Ailei ile yaptığımız röportajda aile yaşadıkları adaletsizlikleri anlatmıştı. Uğradıkları zulmün boyutunu gözler önüne sermişlerdi. Zulüm devam ediyor. AKP ailenin direnişinden korktuğunu her fırsatta aileyi saldırarak gösteriyor…

Sosyal ağlarda paylaşın