Musa Aşoğlu’nun Mahkemesi Görüldü!

Almanya’nın Hamburg eyaletinde tutsak bulunan devrimci tutsak Musa Aşoğlu’nun 19 Mayıs günü, şuana kadar yattığı 3/2 davasının sonuç duruşması görüldü. Davanın görülmesinin ardından açıklamada bulunan Aşoğlu’nun avukatı ise sonucun yazılı olarak kendilerine bildirileceğini aktardı.

Hamburg Eyalet Mahkemesi’nde 19 Mayıs günü Türkiyeli devrimci tutsak Musa Aşoğlu’nun şuana kadar yattığı 3/2 davasının sonuç duruşması görüldü. Pandemiden dolayı kitle kapalı bir şekilde görüldü mahkeme. Davanın görülmesinin ardından ise mahkeme binası önünde bekleyen kitleye yönelik bilgilendirmede bulunan Musa Aşoğlu’nun avukatı ise “Savcılık diyor ki, ’Ne olursa olsun, biz seni tutukluluğunun son gününe kadar yatıracağız” Bu gibi söylentiler üzerine fazla umut bağlamamak gerekir.” Diyerek kararın kendilerine yazılı olarak aktarılacağını söyledi.

Musa Aşoğlu’nun yalnız olmadığını vurgulayan 25 kişilik bir kitle ise mahkeme binası önünde duruşma boyunca kızıl bayrakları ve açtıkları pankartlarla bekleyişlerini sürdürdü. Kitle sık sık attığı sloganlarla devrimci tutsak Musa Aşoğlu’na ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük talebini haykırdı.

Avrupa Halk Cephesi’de eylemde, “Devrimcilik yapmak suç değil görevdir! Musa Aşoğlu’na Özgürlük“ pankartı ile Alman emperyalizmin devrimcileri yargulayıpta rehin alamayacağını ve Musa Aşoğlu’nun üzerindeki tecrit, baskı ve keyfi uygulamalara son verilmesini istedi.

Sosyal ağlarda paylaşın